Jovan Mirković (©MRK Crvena zvezda)
Jovan Mirković (©MRK Crvena zvezda)

Jovan Mirković peto Zvezdino pojačanje

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.07.24. | 09:09

Dosadašnje desno krilo Vrbasa stiglo u Ljutice Bogdana

Odlaskom Uroša Kolundžića u pančevački Dinamo, rukometašima Crvene zvezde bilo je potrebno pojačanje na desnom krilu. Desetak dana pred start priprema za narednu sezonu, crveno-beli su doveli Jovana Mirkovića iz Vrbasa.

Radi se o momku rođenom 2002. godine, koji je prethodnih godina bio povremeni juniorski reprezentativac. Prošle sezone u Super B ligi, Sever-Centar (drugoligaški rang), postigao je 90 golova na 22 utakmice, a tri puta je bio MVP.

Izabrane vesti

Mirković je peto pojačanje Crvene zvezde. Pre njega u Ljutice Bogdana stigao je tandem Jugovića, levo krilo Aleksa Skuban i desni bek Nemanja Momčilović, iskusni golman koji je dugo branio u Portugaliji, Radule Radulović i doskorašnji pivotmen kragujevačkog Radničkog Veljko Davidović.

Novi trener Zvezde je nekadašnji reprezentativac naše zemlje Marko Krivokapić koji je dugo radio kao pomoćnik Huanu Karlosu Pastoru u PIK Segedu.

Crveno-beli počinju pripreme za narednu sezonu 25. jula. Imaće Zvezda jaku poveru pred start Super rukometne lige Srbije, TV Turnir šampiona u Doboju od 28. avgusta do 1. septembra, a rivali u grupnoj fazi biće hrvatski i makedonski prvaci, učesnici Lige šampiona, Zagreb i Eurofarm Pelister i trećelaplasirana ekipa u Mađarskoj, Tatabanja.

Zvezda je prošle sezone bila tek šesta, a ambicije naredne su da se konačno plasira u plej-of (prva četiri) i izađe u Evropu gde Zvezde nema već 12 godina.



tagovi

RK Crvena zvezdaJovan Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara