"Titula ide u Kanadu"
"Titula ide u Kanadu"

Jednostavno najbolji: Kanađani odbranili olimpijsko zlato!

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.02.14. | 15:49

Švedska deklasirana pobedom od 3:0

Titula ide u Kanadu

Kanađani bez premca! Reprezentacija severnoameričke zemlje odbranila je titutlu olimpijskog šampiona u hokeju, pošto je u današnjem finalu Igara u Sočiju deklasirala selekciju Švedske sa 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

Izabrane vesti

DžonatanTouvs, maestralni Sidni Krozbi i Kris Kunic bili su strelci za pobednički tim, koji protivniku ni u jednom trenutku nije dozvolio da makar i pomisli da bi mogao da iznenadi aktuelne vladare planete.

Kanađani su tako postali prva selekcija posle Sovjetskog saveza (1988) koja je uspela da odbrani najsjajnije odličje, a istovremeno su jedini posle Igara u Sarajevu 1984. turnir završili bez poraza. Njihova dominacija planetarnim hokejom potvrđena je i činjenicom da su prigrabili treće zlato na poslednje četiri Olimpijske igre.

To što su u napadu efikasni je nešto što se očekivalo od branioca zlata, ali ih je na najveću stepenicu podijuma doveo i sjajni golman Kerej Prajs, odbranivši 24 udarca u finalnom meču, a ukupno je u Sočiju poklekao svega šest puta. 

Bronzanu medalju u Sočiju osvojila je Finska, koja je u subotnjem okršaju za treće mesto urnisala SAD sa 5:0 (0:0, 2:0, 3:0).

(FOTO: Action Images)


tagovi

ZOI Sočihokej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara