(©AFP)
(©AFP)

Jedna posada na mala vrata do polufinala, druga rutinski: Prošla oba srpska dubla

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.08.24. | 15:02

Kajakaši iskoristili drugu šansu u sprint trci na 500 metara

Dobili su srpski kajakaši drugu šansu posle slabijih vremena u kvalifikacijama i – iskoristili su je! Dva dvoseda će se takmičiti u polufinalu Olimpijskih igara.

Nisu u kvalifikacionim grupama veslali na zavidnom nivou, ali zato jesu u četvrtfinalu. Našli su se u istoj grupi i ugrabili polufinale. I posada Marko Novaković – Marko Dragosavljević i Anđelo Džombeta – Vladimir Torubarov.

Izabrane vesti

Daleko bolje su veslali srpski kajakaši u trci koja im je bila eliminaciona. Spustili su vremena. Bez po muke su Marko Novaković i Marko Dragosavljević ušli u polufinale, postavili su vreme 1:28.57. Brži je bio samo češki tandem.

Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov su, pak, na mala vrata ušli u polufinale. Bili su brži za treptaj oka od Kineza. Ostvari su vreme 1:29.46 i zauzeli četvrto, poslednje mesto, u četvrtfinalnoj grupi. No, manje je to važno, bitnije je da će Srbija imati dve posade.

Koliko dobro su veslali pokazuje podatak da su u drugoj grupi samo dve posade išle ispod 1:30.00. Poprilično jača grupa bila je ona u kojoj su bili srpski kajakaši, koji će i kao četverac učestvovati u polufinalu na identičnoj distanci.



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024kajak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara