Izabela Lupulesku (©AFP)
Izabela Lupulesku (©AFP)

Izabela Lupulesku ubedljivo poražena na startu OI

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 21:25

Srpska stonoteniserka završila učešće već na prvom koraku

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku eliminisana je na startu olimpijskog turnira. Nju je u prvom kolu savladala Portorikanka Adrijana Dijaz sa maksimalnih 4:0 (po setovima 11:9, 11:5, 11:8, 11:7) te je Srbija ostala bez predstavnika u stonom tenisu.

Odlično je Lupulesku, naša prva predstavnica u ženskoj konkurenciji stonoteniskog turnira na Olimpijskim igrama, otvorila meč. Imala je prednost od 5:3 i 6:4, ali je u tom trenutku usledio pad u njenoj igri. Portorikanka je ekspresno preokrenula rezultat, iskoristila četvrtu set loptu i stigla do prednosti.

Izabrane vesti

U narednom gemu nije bilo ni naznaka da bi Lupulesku mogla do izjednačenja pošto ga je 23-godišnja Dijaz dobila najubedljivije od sva četiri, prepustivši Srpkinji samo pet poena. U trećem je Izabela ponovo pokazala zube, imala i vođstvo (4:2), međutim, sredinom ponovo je ušla u seriju grešaka i dozvolila rivalki da podeblja prednost, a i četvrti set bio mu je identičan, mada je trajao duplo kraće od prethodnog, svega četiri minuta...

"Nije ona džabe među 10 na svetu. Znala sam da će biti jako težak meč. Znala sam i da ima jako dobar servis i igru posle toga. Očekivala sam da će ovako igrati, ali sam očekivala da i ja za nijansu budem bolja i spremnija. Neke njene lopte su me stvarno iznenadile. Zadovoljna sam, prve Olimpijske igre, novo iskustvo... Nadam se da će od sada biti sve bolje. Moj cilj je bio da odigram dobar meč, mislim da sam u tome i uspela. Nema kajanja, idem kući, znam na čemu ću da radim i da ću na sledećim Olimpijskim igrama igrati bolje", izjavila je 24-godišnja Lupulesku.

Dijaz će u narednoj rundi ukrstiti reket sa Amerikankom Ejmi Vang, koja je u prvom kolu savladala Tomi Prisilu takođe sa 4:0 u setovima.


tagovi

Izabela LupuleskuPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara