Maša Kirov (©Volero Le Kane)
Maša Kirov (©Volero Le Kane)

Iz Prve lige odlazi u šampionski tim Francuske: Maša Kirov u Voleru

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 11:00

Odbojkaški klub Beograd može da se pohvali prvim inostranim transferom

Ostao je Odbojkaški klub Beograd bez važne karike u letnjem prelaznom roku, ali neće mnogo žaliti zbog toga... Svi u klubu mogu da budu ponosni zbog činjenice da Maša Kirov karijeru nastavlja u francuskom Voleru.

Iako je tokom prethodne sezone mlada igračica bila u timu koji se takmičio u Prvoj ligi Srbije, njene partije nisu prošle nezapaženo. Skrenula je pažnju mnogih klubova, a za potpis se na kraju izborio šampion Francuske.

Izabrane vesti

Igračica koja je prošlog leta dobila priliku i u juniorskoj reprezentaciji Srbije, rođena je 2005. godine, visoka je 189 centimetara i pokriva poziciju srednjeg blokera.

Ovaj transfer je prvi inostrani za OK Beograd, koji je osnovan 2010. godine. Blesak Maše Kirov je samo još jedan u nizu dokaza da se u ovom kolektivu veoma dobro radi sa mladim talentima.

Pre devojke iz Niša, ka nekim većim odbojkaškim sredinama krenule su Božica Marković (prošle sezone u Zvezdi), Anđelka Novosel (Ub), Simona Mateska (Crvena zvezda), Isidora Berbatović (Partizan), Valerija Savićević (Železničar), Mina Stojanović (Železničar).

Beograd je tokom poslednje decenije stabilan prvoligaš, koji je dve sezone proveo i u elitnom srpskom društvu. U mlađim kategorijama ima veoma zapažene rezultate i na nivou glavnog grada, ali i na državnim prvenstvima.



tagovi

Maša KirovŽOK BeogradOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara