Nikola Jakšić (©VK Radnički)
Nikola Jakšić (©VK Radnički)

Iz debelog minusa u Ligu šampiona! Kragujevac slavi, Jakšić junak Radničkog

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 21:02

Šumadinci tukli zagrebačku Mladost, sedmostrukog evropskog prvaka, i plasirali se u društvo najboljih – 9:8

Ponovo će se Liga šampiona igrati u Šumadiji! Kragujevac slavi novi podvig srpskog vaterpola, ovoga puta klupskog. Radnički se vratio iz debelog minusa protiv zagrebačke Mladosti, sedmostrukog evropskog prvaka, i plasirao se u elitu – 9:8!

Neki igrači su jednostavno pretplaćeni za velika dela, za velike golove. Jedan od njih je kapiten srpske vaterpolo reprezentacije – Nikola Jakšić. Kada je bilo gusto na Olimpijskim igrama, kada je ličilo da će četvrtfinalni duel sa Grcima otići u penal-seriju, skoro sa pola bazena je ispalio projektil i katapultirao ekipu u finale. Ostalo je istorija. A, večeras je u Kragujevcu potvrdio da ima petlju kakvu malo ko ima u vodenim sportovima.

Izabrane vesti

Malo šta je išlo Radnički, gol se suzio, i kada je dogorelo do noktiju, Nikola Jakšić je pokrenuo tim. Upumpao mu je adrenalin, dao mu nadu da može do preokreta i pokazao da Mladost nema neprobojan bedem. I onda u odsudnim trenucima utakmice dve strele za Ligu šampiona.

Kragujevačka publika ima novog miljenika, Radnički ima novog lidera u bazenu.

Nikola Jakšić plenio je igrom, probijao blokove, čekao ih da padnu dugim mahanjem. Uprtio je ekipu na pleća, dao tri od poslednjih šest golova Radničkog. Slomio je sedmostrukog evropskog šampiona u Šumadiji, raspalio atmosferu na tribinama. One će ove jeseni gledati crème della crème evropskog vaterpola, zagrebački velikan će igrati kvalifikacije za Evrokup.

Valiko Dadvani (©VK Radnički)Valiko Dadvani (©VK Radnički)

Još jednom je uspeo Uroš Stevanović, posle reprezentativnog nivoa pridodao je novi uspeh na klupskom. Tri utakmice i tri pobede u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Imaće i više nego dovoljno vremena da posloži ekipu, da je uigra i da u društvu najboljih puca na visoko. Igra Radničkog nije bila sjajna tokom ova tri dana, međutim, drugačija će se pesma pevati u Šumadiji kada šestorica olimpijskih šampiona kliknu sa ostatkom saigrača.

Radnički ima dubinu za Ligu šampiona, ima čemu da se nada i ima karakter. Pokazao ga je u odlučujućoj kvalifikacionoj utakmici. Gubio je gotovo celu utakmici, bio je u zaostatku od čak pet golova! Smogao je snage da se vrati iz velikog minusa, neutralisao je u završnici Franka Lazića i Antu Vukičevića, minimalizovao uticaj Konstantina Harkova i Luke Bukića, te razgalio prepune tribine.

Nikola Jakšić bio je najefikasniji kod Radničkog sa četiri gola, dva je dao Radomir Drašović, a po jedan Strahinja Rašović, Dušan Vasić i Nikola Murišić. Zanimljivo, zagrebački klub je igrao sa 12 umesto 13 igrača, van protokola bio je Josip Vrlić, jedan od najboljih centara sveta. Stajao je kraj bazena, jer su zaboravili da ga prijave?! Ozbiljan hendikep, a i pored toga Mladost je bila blizu...

Ponovo se u Kragujevcu igra kvalitetan vaterpolo, a Srbija će ove jeseni imati dva predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona. Radničkom će protivnici biti Ferencvaroš, splitski Jadran i Dinamo Tbilisi, dok će Novom Beogradu rivali biti Steaua Bukurešt, Hanover i Oradea.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

GRUPA A

Četvrtak

Jug Dubrovnik – Dinamo Bukurešt 15:8

Jadran Herceg Novi – Banjaluka 35:3

Petak

Jug Dubrovnik – Jadran Herceg Novi 12:14

Barselona – Dinamo Bukurešt 18:12

Subota

Barselona – Banjaluka 33:4

Jadran Herceg Novi – Dinamo Bukurešt 15:8

Jug Dubrovnik – Barselona 14:9

Banjaluka – Dinamo Bukurešt 7:30

Nedelja

Jadran Herceg Novi – Barselona 14:10

Jug Dubrovnik – Banjaluka 24:1

GRUPA B

Petak

Vuljagmeni – Mladost Zagreb 6:11

Radnički – BVSC 10:9

Subota

Mladost Zagreb – BVSC 13:14

Radnički – Vuljagmeni 14:13

Nedelja

BVSC – Vuljagmeni 17:9

Radnički – Mladost Zagreb 9:8

GRUPA C

Četvrtak

Enka Istanbul – Oradea 8:20

Špandau – PAOK 12:10

Petak

Oradea – Špandau 8:7

Breša – PAOK 15:4

Subota

PAOK – Enka Istanbul 11:10

Breša – Špandau 7:9

PAOK – Oradea 8:11

Enka Istanbul – Breša 9:16

Nedelja

Špandau – Enka Istanbul 15:11

Oradea – Breša 7:7, petercima 7:6

GRUPA D

Petak

Sabadelj – PAN 17:5

Šabac – Ortiđa 14:13

Subota

Sabadelj – Šabac 14:9

Ortiđa – PAN 15:12

Nedelja

PAN – Šabac 8:16

Sabadelj – Ortiđa 17:11



tagovi

VK Mladost ZagrebVK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluUroš StevanovićNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara