(©MN Press)
(©MN Press)

Italijani spremni za novu sezonu: Šest Srpkinja u borbi za 80. "skudeto"

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 11:18

Maja Ognjenović predvodi našu koloniju na Apeninima

Iako su oči i misli sportske javnosti usmerene ka dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu, na Apeninima se uveliko razmišlja o narednoj klupskoj sezoni. Kompletan kalendar takmičenja u Seriji A već je objavljen, dok će značajnu ulogu u borbi za 80. "skudeto" izvesno imati i srpske odbojkašice...

Kako je saopšteno, zvanična prezentacija sezone trebalo bi da se održi 20. septembra u Kurmajeru. Kao i u prethodna tri izdanja, za lovorike u elitnom rangu konkurisaće 14 klubova. Planirano je da premijerno kolo bude odigrano 5. i 6. oktobra, a do 1. marta i preostalih 25. Plasman u četvrtfinale, koje se inače igra na dve pobede, ostvariće osam timova. Polufinale i finale se uobičajeno igra u maksimalno pet mečeva, odnosno do tri trijumfa.

Izabrane vesti

Srbiju, kao zemlju aktuelnih svetskih šampionki, trebalo bi da predstavlja šest dama – Maja Ognjenović (Skandiči), Slađana Mirković (Roma), Hena Kurtagić (Milano), Maja Aleksić (Novara), Ana Bjelica (Kuneo) i Jovana Kocić (Talmasons). Pored ekipa u kojima će nastupati naše odbojkašice, članovi Serije A u 2024/2025 još su Koneljano, Bergamo, Firenca, Valefolja, Kjeri, Busto Arsicio, Peruđa i Pinerolo.

Obnarodovano je i da će se Kup Italije igrati u periodu od 29. i 30. decembra 2024. do 8. i 9. februara 2025. godine, kada je projektovano održavanje finalnog turnira. Po završetku jesenjeg dela prvenstva napraviće se presek, a tada će i biti jasno kojih osam klubova je obezbedilo četvrtfinale vize. 

Titulu u Seriji A i pehar Kupa brani Koneljano, koji sa klupe predvodi trener Danijele Santareli, bivši selektor srpskih odbojkašica.

PRVO KOLO (5. I 6. OKTOBAR)

Skandići - Kuneo

Pinerolo - Milano 

Koneljano - Busto Arsicio

Kjeri - Novara

Firenca - Valefolja

Peruđa - Bergamo 

Roma - Talmasons

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Maja OgnjenovićImoko KoneljanoSlađana MirkovićHena KurtagićMaja AleksićAna BjelicaJovana Kocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara