(©Rvački savez Srbije)
(©Rvački savez Srbije)

Istorijski rezultat mladih srpskih rvača na Balkanijadi

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.10.24. | 14:37

Naša reprezentacija osvojila 29 medalja

U Skoplju je održan Balkanski šampionat u rvanju za mlađe kategorije na kojem je reprezentacija Srbije postigla odlične rezultate osvojivši 29 medalja u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji. Naš tim je predstavljalo ukupno 49 takmičara, a osvojeno je 15 zlatnih i po sedam srebrnih i bronzanih medalja.

Zlatnim medaljama okitili su se: Milica Sekulović, Jana Petrović, Maša Perović, Emilija Jakovljević, Evelin Ujhelji, Gabriela Berkec, Iringo Đeri, Ognjen Jakovljević, Miloš Perović, Tamaš Pek, Martin Fodor, Arijan Alija, Todor Aksentijević, Mihajlo Mitrović, Mihajlo Alimpijević.

Izabrane vesti

Srebro su osvojili Jovana Radivojević, Oršolja Habi, Kata Sergei, David Molnar, Marko Supić, Kristian Dobiu, Balaž Ujhelji, a sa bronzom su se iz Skoplja vratili Ivana Gajić, Iva Dragović, Luka Govedarica, Noe Poč, Filip Tričković, Luka Zelić Kristijan Kovač.

Ovo je najbolji rezultat naših mladih rvača na balkanskom šampionatu u istoriji, a do velikog uspeha selekcije Srbije vodili su treneri: Dalibor Perović, Kristian Fris, Šandor Ujhelji, Petar Kostić, Gadir Zahabi i Peteri Andraš.

Na Balkanijadi je učestvovalo 11 zemalja, a Srbija je i u ekipnoj konkurenciji osvojila tri pehara. Juniorke su osvojile prvo mesto, juniori su bili drugi, dok su pioniri ekipno zauzeli treće mesto

U stručnom štabu naših rvača su bili: Dalibor Perović, Kristian Fris, Šandor Ujhelji, Petar Kostić, Gadir Zahabi i Peteri Andraš.


tagovi

rvanjeborilački sportoviBalkansko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara