Ilija Sladić (©srl.rs)
Ilija Sladić (©srl.rs)

Ilija Sladić novi trener Obilića

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 13:21

Vitezovi dobili naslednika Marka Pavlovića, saznaje Mozzart Sport

Rukometaši Obilića su pred svaku sezonu otpisani, prognozira im se odlazak u niži rang, ali ne daju se Vitezovi. Posle odlične četiri sezone kada je na kormilu kluba bio Marko Pavlović, uprava beogradskog tima je našla novog trenera.

Kako saznaje Mozzart Sport, na klupi Oblića, prošle sezone osmoplasiranog tima Super rukometne lige Srbije, sedeće Ilija Sladić, godinama jedan od najboljih rukometaša ovog kluba. Odlučili su se u taboru „Fonovaca“ da ukažu šansu mladom stručnjaku koji se odmah s terena seli pored, imaće šansu da vodi klub u elitnom rangu takmičenja.

Izabrane vesti

Ilija Sladić, rođen 1984. godine, prošle sezone bio je prvi strelac tima. Na 28 utakmici je levi bek postigao 123 pogodaka. Na početku karijere je bio u Španiji, igrao tada jednu od najjačih liga na svetu, Asobal, a u Srbiji je branio boje Crvene zvezde. Poslednjih nekoliko godina je bio u taboru Vitezova.

Sada kreće novu karijeru, na klupi, da nastavi utabanom stazom koju je postavio prethodnik na kormilu Marko Pavlović koji je napustio tim posle utakmice sa Proleterom iz Zrenjanina na Banjici u poslednjem meču plej-auta domaćeg šampionata. Na kormilu Vitezova je proveo tri i po godine.

Igrački fond Obilića ne bi trebalo mnogo da se menja u odnosu na prošlu sezonu, a cilj je ostanak u najboljem društvu srpskog rukometa. Početak priprema zakazan je za prve dane avgusta.



tagovi

RK ObilićIlija SladićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara