IEM Dallas: G2 demolirao FaZe za plasman u polufinale

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 16:29

G2 Esports je potpuno nadigrao FaZe Clan u četvrtfinalu IEM Dallas 2024 CS2 turnira i sa ubedljivom 2-0 pobedom osigurao prolaz u polufinale gde ih čeka 9z

Malo ko je mogao da očekuje da će G2 na ovaj način poraziti FaZe Clan, pogotovo kada se uzme u obzir da turnir u Dalasu igraju sa prinudnom izmenom. Ipak, kada zvezde G2 odigraju na vrhunskom nivou malo ko može da im se suprotstavi, što se i ovoga puta potvrdilo istinitim.

G2 je odigrao dva skoro pa perfektna poluvremena, drugo na Dust2 i prvo na Nuke, na kojima su ukupno izgubili samo tri runde, što najbolje opisuje koliko su dominantni bili u ovom meču.

Izabrane vesti

Ilya "m0NESY" Osipov je imao još jedan meč za pamćenje, sa 42-16 skorom u fragovima, 114.7 štete po rundi i 1.94 rejtingom, a odlični su bili i braća Kovač, pogotovo Nikola "NiKo" Kovač koji je odlično čitao FaZe u drugom poluvremenu Dust2, što je znatno uticalo na epilog meča.

Upravo je pik Dust2 pomalo i iznenadio FaZe koji je uspeo dobro da odigra CT stranu i povede 7-5 na poluvremenu, ali u nastavku nisu uspevali da probiju odbranu G2, NiKo je sjajno čitao gde će se igrači protivničkog tima kretati, što je dovelo do toga da je G2 napravio 8-1 seriju u drugom delu igre za 13-8 pobedu.

Ono što je potom usledilo je bilo pravo iznenađenje kome se ni najverniji navijači G2 nisu nadali, a to je apsolutna dominacija G2 na Nuke, najboljoj mapi ekipe FaZe.

Opet su se m0NESY i braća Kovač raspucali od samog starta, NiKo je pronalazio plejeve na startu rundi i branio ekipi FaZe da kontroliše mapu i postavlja bombu, što je donelo ogromnih 10-2 na poluvremenu, a u nastavku G2 ekspresno uzima novu pištolj rundu i naredne dve runde u nastavku za neverovatnih 13-2.

G2 će igrati u subotu 1. juna od 23:15 protiv najvećeg iznenađenja turnira ekipe 9z za mesto u velikom finalu. Pre toga u prvom polufinalu gledamo Vitality i Spirit.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara