Dunjak (©MN Press)
Dunjak (©MN Press)

Hrvati u Segedin putuju sa tri golmana, osam bekova, četiri krila i tri pivotmena

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.12.21. | 20:49

Hrvoje Horvat objavio spisaki igrača za Evropsko prvenstvo

Selektor Hrvatske Hrvoje Horvat objavio je konačan spisak rukometaša za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Rival Srbije u grupnoj fazi, uz Ukrajinu i Francusku, u Segedin dolazi sa 18 igrača, među kojima su tri golmana, osam bekova, po dva krila i tri pivotmena.

Izabrane vesti

Poimence, to su: Ivan Pešić, Mate Šunjić, Matej Mandić, David Mandić, Lovro Mihić, Ivan Čupić, Filip Glavaš, Leon Šušnja, Marin Sipić, Nikola Grahovac, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Halil Jaganjac, Zvonimir Srna, Marko Mamić, Ante Gadža, Ivan Martinović i Luka Šebetić.

Šansu iz drugog plana, ukoliko se neko povredi ili zarazi koronom, kao potencijalne zamene čekaju Marin Šego, Marino Marić, Igor Karačić, Šime Ivić i Tin Lučin.

Hrvati takmičenje otvaraju duelom sa Francuskom, 13. februara. Dva dana kasnije je derbi sa našom reprezentacijom, a u poslednjem kolu sastaju se sa Ukrajinom 17. februara.

Horvat će igrače okupiti 1. januara u Osijeku, a imaće deset dana na raspolaganju da odluči kojih 16 imena će prijaviti za prvu fazu takmičenja. Dvojica koji ne budu na tom spisku takođe putuju u Mađarsku, a podsećamo da u drugi krug Evropskog prvenstva idu dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa. Ekipe se potom ukrštaju u dve grupe i bore za polufinale (28. januar). Finalni meč je 30. januara.


tagovi

rukometna reprezentacija hrvatskerukomet EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara