Maro Joković (©MN Press)
Maro Joković (©MN Press)

Hrvati idu u Pariz po olimpijsko zlato: Vratio se Joković! Tucak ostaje selektor do 2028.

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 12:20

Svetski prvaci objavili širi spisak

Uspeh za uspehom nanizala je vaterpolo reprezentacija Hrvatske u protekle dve godine: evropsko zlato u Splitu, evropsko srebro u Zagrebu, svetsko zlato u Dohi. U državni tim se vratio Luka Lončar, a najnovije vesti ukazuju na to da će i na Olimpijskim igrama u Parizu napasti novo odličje.

Dve velike vesti u jednom danu za hrvatski, ali i svetski vaterpolo. Prva je da neće menjati selektora, Ivica Tucak predvodiće Barakude i naredne četiri godine. Druga glasi: Maro Joković biće deo tima na predstojećim Olimpijskim igrama!

Izabrane vesti

Hrvatska je završila dva bitna pitanja mesec i po dana pred početak najvažnijeg planetarnog takmičenja, moći će u miru da radi Ivica Tucak tokom pripremnog perioda, i imaće još jednog klasnog levorukog šutera.

“U Pariz idemo kao svetski prvaci, to je lepo, ali je i obaveza, sve će se reprezentacije pripremati za nas. Neće biti jednostavno. Ono što je najvažnije, produžili smo ugovor sa selektorom Tuckom za još četiri godine. Zaslužio je to svojim rezultatima”, rekao je Perica Bukić, prvi čovek Vaterpolo saveza Hrvatske.

Dakle, Ivica Tucak će voditi hrvatsku reprezentaciju do 2028. godine, kada će se u Los Anđelesu održati Olimpijske igre. Za ove u Parizu, koje počinju 26. jula i traju do 11. avgusta, objavio je širi spisak. Na njemu su 22 imena.

ŠIRI SPISAK HRVATSKE ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU:

Golmani – Marko Bijač, Toni Popadić, Mate Anić, Mauro Ivan Čubranić.

Bekovi – Rino Burić, Matijas Biljaka, Marko Žuvela, Luka Brnetić.

Centri – Josip Vrlić, Ivan Krapić, Luka Lončar, Antonio Dužević.

Spoljna linija – Andrija Bašić, Konstantin Harkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Luka Bukić, Maro Joković, Jerko Marinić Kragić, Loren Fatović.



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024vaterpolo reprezentacija HrvatskeIvica TucakMaro Joković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara