Vilagoš (©Reuters)
Vilagoš (©Reuters)

Het-trik Adriane Vilagoš: Evropsko srebro, državni rekord i viza za Pariz!

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.06.24. | 22:46

Sjajan uspeh srpske atletičarke na šampionatu kontinenta

Nova medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u atletici! Posle srebra Angeline Topić u skoku uvis, odličje istog sjaja večeras je osvojila Adriana Vilagoš, još jedna velika zvezda u najavi srpske „kraljice sportova“.

Adriana Vilagoš je ostvarila pravi het-trik večeras u bacanju koplja: osvojila je evropsko srebro, oborila je državni rekord i prebacila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu!

Izabrane vesti

Posle dve skromne serije, nakon kojih je bila ispod crte, izmicalo joj je finale, Vilagoš je „pustila ruku“ u trećoj i oduševila sve u Rimu. Srpska atletičarka je hitnula koplje do 64,42 metra, što je drugi najbolji rezultat večeri. Ali, ujedno je najbolji za Srbiju svih vremena, Adriana je nadmašila rekord koji je do sada držala Tatjana Jelača (64.21m).

Takođe, norma za Olimpijske igre je okruglo 64 metra, što je Vilagoš večeras prebacila i automatski se ukrcala u avion srpske ekspedicije za Pariz.

Posle teške prošle sezone, u kojoj se mučila sa povredama, Adriana Vilagoš se polako u 2024. vraćala na staze uspeha. I večeras je nadmašila sebe.

Odbranila je Adriana srebro iz Minhena od pre dve godine, ali je tada koplje bacila 62,01 metar, a večeras dva metra i 40 centimetara duže!

Druga srpska predstavnica u bacanju koplja, Marija Vučenović, zauzela je deveto mesto.

Zlatnu medalju osvojila je Austrijanka Viktorija Hadson, koja je koplje bacila 64,62 metra.


tagovi

Adriana VilagošatletikaPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara