(©MN Press)
(©MN Press)

Gvideti bolji u porodičnom obračunu, Buša ostala van tima zbog ograničenog broja stranaca

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 16:12

Vakifbank se ozbiljno kockao i dopustio Bešiktašu da mu uzme čak dva seta - 3:2

Nekada su zajedno nizali pobede i podizali trofeje, a sada su rivali - barem na terenu. Đovani Gvideti je danas imao priliku da se sretne sa suprugom Bahar Toksoj Gvideti, koja brani boje Bešiktaša. Pobedu je odneo Vakifbank, mada mnogo teže nego što se očekivalo. Tek posle pet odigranih setova porodični obračun pripao je selektoru Srbije - 3:2 (25:17, 25:20, 20:25, 24:26, 15:9).

Na terenu publika danas nije mogla da vidi srpsku reprezentativku Bianku Bušu, koja je zbog ograničenog broja stranaca u Turskoj ovog puta morala da ostane van ekipe. Gvideti će na svakom meču morati da jednu važnu igračicu ostavi na tribinama jer u sastavu ima tri Amerikanke, Brazilku, Srpkinju i Holanđanku.

Izabrane vesti

Možda nije igrala sadašnja reprezentativka, ali zato jeste nekadašnja - Jovana Brakočević Kancijan. Ona je imala priliku da izađe na megdan klubu za koji je igrala pre desetak godina i treneru s kojim je tada uspešno sarađivala.

Činilo se da će Gvidetijeva ekspedicija upisati još jedan maksimalni trijumf, ali je skupo koštalo opuštanje u drugom delu trećeg i četvrtog seta. Vodile su Gabi Gimaraeš i drugarice 18:13 u trećem periodu, bile su na pragu ubedljivog trijumfa, ali su onda poptuno stale. Rivalke su napravile seriju 5:0, izborile izjednačenje, a vrlo brzo i preuzele vođstvo. U završnici evropske prvakinje ništa nisu mogle da pogode, a prednjačila je sa greškama Zehra Guneš. Njeni ispucani napadi u aut pomogli su timu Đovanije Kaprare da smanje na 2:1.

U četvrtom periodu se favorit ponovo kockao. Imao je visoko vođstvo i ispustio ga u završnici. Meč je potpuno neplanirano otišao u taj-brejk. Iako Vakif nije igrao u najjačoj postavi, previše je sebi dozvolio... Morao je da se spasava u petom setu. Uspeo je da trijumfuje, ali je i dobio lekciju.

Svako opuštanje će biti kažnjeno i pored velike razlike u kvalitetu, jer su drugi klubovi veoma motivisani da dobiju evropske šampionke, samim tim pružaju i više od realnih mogućnosti.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Aleksija Karatašu sa 25 poena (napad 38-20, 53 odsto, tri bloka, dva asa), Gabi Gimaraeš je postigla 19 (35-14, 40 odsto, tri napada, dva asa), Zehra Guneš je stala na 14 (napad 19-7, 37 odsto, tri bloka, četiri asa), a Čijaka Ogbogu na 12 (napad 16-9, 56 odsto, tri bloka).

U poraženom timu izdvojila se Viktorija Demidova sa 27 poena (napad 41-23, 56 odsto). Pratila je Jovana Brakočević Kancijan sa 14 poena (41-12, 29 odsto, dva asa). Bahar Toksoj Gvideti je zabeležila šest (14-5 napad, 36 odsto).

Vakifbank posle dva kola ima dve pobede i pet osvojenih bodova. Bešiktaš je bio polovičan - u prvoj rundi je bio bolji od Sarijera - 3:2, a danas je ponovo igrao pet setova - samo što je ovog puta poražen.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

2. kolo

Bešiktaš - Vakifbank 0:3

Ankara Karajolari - Ankara PTT U TOKU

17.00: Kuzejboru - Turkiš Erlajnz

17.30: Ezačibaši - Fenerbahče

18.00: Ajdin - Čukurova

Sreda

17.00: Muratpaša - Nilufer



tagovi

Đovani GvidetiŽOK BešiktašJovana Brakočević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara