Kovačević u bloku (©CEV)
Kovačević u bloku (©CEV)

Grupna faza Lige šampiona završena: Kovačevićeva Varta poslednja protrčala kroz cilj

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 22:41

Poznato je i ko će u četvtfinale, razigravanje, CEV kup, a i ko završava evropsku priču

Sve je rešeno u grupnoj fazi Lige šampiona za odbojkaše. Večeras je odigrano deset utakmica šeste runde, pa je sada poznato ko će u četvrtfinale, ko u razigravanje, CEV kup, a ko završava evropsku priču za ovu sezonu.

Direktne karte za četvrtfinale osvajanjem prvog mesta obezbedile su tri italijanske ekipe i po jedna poljska i turska. Još prethodne nedelje su cilj ostvarili Trentino (Marko Podraščanin, Srećko Lisinac), Lube, Peruđa i Jastrežebski, a večeras im se pridružio i Halkbank iz Ankare.

Izabrane vesti

U razigravanje posle kog će biti poznata još tri kluba koja će među osam najboljih idu sa drugog mesta Fridrihshafen (Nikola Peković, Aleksandar Nedeljković), Berlin, Tur, Zaksa i Zirat Bank, a kao najbolji trećeplasirani prolazi Aluron Varta (Uroš Kovačević).

U četvrtfinale CEV kupa idu preostale ekipe koje su bile treće: Monpelje, Roselar, Karlovarsko i ACH Volej iz Ljubljane (Nemanja Mašulović, Vuk Todorović).

Evropsko putovanje večeras je završeno za našeg jedinog predstavnika Vojvodinu, Hebar, Benfiku, Menen i Duren.

Utakmice u grupi A nisu odlučivale o pozicijama. Jastrežebski je ranije obezbedio vodeću poziciju, a večeras je maksimalnim rezultatom slavio protiv Fridrihshafena, koji je već prošao dalje sa drugog mesta. Monpelje je obezbedio CEV kup ubedljivom pobedom protiv Vojvodine - 3:0.

U grupi B je bilo veoma neizvesno pred poslednje kolo. Halkbank je uspeo trijumfom protiv Hebara da obezbedi direktan plasman u četvrtfinale. Berlin je dobio Aluron Vartu (Kovačević osam poena) i tako otišao u nokaut fazu sa drugog mesta, ali je i protivnički tim prošao kao najbolji trećeplasirani.

Lube je bio siguran na prvom mestu u grupi C, a večeras je tek posle pet setova slavio protiv Roselara, koji će u CEV kup. Tur ide u razigravanje sa drugog mesta posle maksimalne pobede protiv Benfike.

U grupi D je sve bilo rešeno ranije. Trentino je prvi, a Zaksa druga. Te dve ekipe su prošle dve sezone bile u finalu, a danas su odigrale veoma zanimljiv meč u Poljskoj. Italijani su slavili na krilima Mikjeleta (20 poena), a duel je posmatrao i Nikola Grbić - bivši trener Zakse, sada selektor Poljske. Sjajan je bio u pobedničkom sastavu i srpski reprezentativac Marko Podraščanin - 13 poena (napad 11-10, 91 odsto). Srećko Lisinac je propustio ovo gostovanje.

Nikola Grbić (CEV)Nikola Grbić (CEV)

Karlovarsko ide sa trećeg mesta u četvrtfinale CEV kupa, a od Lige šampiona se oprostilo trijumfom protiv Menena, koji nije osvojio ni set ove sezone.

U grupi D Peruđa je ranije obezbedila prvo mesto. Sada se samo učvrstila pobedom protiv Durena. Veliku borbu za drugo mesto i opstanak u Ligi šampiona vodili su Zirat Bank i ACH Volej. Turski tim je na domaćem terenu slavio posle pet setova i tako ugrabio kartu za nokaut fazu elitnog takmičenja (Mašulović za ACH devet poena, Todorović tri). Slovenačka ekipa će nastaviti da korača na evrosceni, ali u drugom po rangu takmičenju.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - 6. KOLO

Sreda

Grupa A

Jastrežebski - Fridrihshafen 3:0

Monpelje - Vojvodina 3:0

GRUPA B

Halkbank Ankara - Hebar 3:0

Berlin - Aluron Varta 3:0

GRUPA C

Lube - Roselar 3:2

Tur - Benfika 3:0

GRUPA D

Zaksa - Trentino 2:3

Menen - Karlovarsko 0:3

GRUPA E

Zirat Bank Ankara - ACH Volej 3:2

Peruđa - Duren 3:1



tagovi

OK Aluron VartaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara