Miloš Grozdanić (©ARKUS liga)
Miloš Grozdanić (©ARKUS liga)

Grozdanić: Ne pamtim ovakvu euforiju, imamo velike šanse za finale

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.04.23. | 09:27

„Svi jedva čekamo da počne meč. Pozitivna je trema. Znamo da ćemo imati „vetar u leđa“ od pune dvorane. Moramo da odigramo vrelog srca i hladne glave“, reklo je levo krilo Novosađana za Mozzart Sport

Rukometna groznica trese Novi Sad. Osvajala je Vojvodina devet uzastopnih titula u Srbiji, ali nikada nije bila ovakva euforija u gradu kao pred revanš polufinala EHF kupa. Ulaznica su planule, očekuje se dolazak i najvatrenijih pristalica, popularne Firme. Svi preduslovi za spektakl su tu. Četa Borisa Rojevića juri u subotu (20.00) na Slanoj bari gol zaostatka (24:25) iz prvog meča u Švedskoj, kada je malo falilo da pobedi ili bar odigra nerešeno.

Videlo se i u prvih 60 minuta da su Lale zrele za Evropu, da je ove sezone ekipa kadra da napravi iskorak. Ostvaren je najveći uspeh u istoriji kluba, ali zašto da se stane. Švedski tim nije bauk, može da se prođe, kao što je to bio slučaj u prethodnim rundama kada su eliminisani favorizovani norveški Arendal i slovenačko Gorenje iako u prvim mečevima u Novom Sadu nije bilo navijača zbog kazne od strane EHF-a.

Izabrane vesti

Za prosutim mlekom u finišu pre pet dana ne treba da se žali, svi u taboru Novosađana veruju u plasman u finale, za dolazak na prag osvajanja evropskog trofeja, prvog u Srbiji posle 22 godine. Jedan od onih od kojih se očekuje najviše je levo krilo Miloš Grozdanić. Vrbašanin se proteklog leta vratio u staro jato posle igranja u najjačem šampionatu na svetu Bundesligi, u dresu Koburga.

Šest puta je pogodio u prvom meču u Alingsosu, a i u revanšu biće adut Lala.

Oseća se euforija u vazduhu. Svi jedva čekamo da meč počne. Pozitivna je trema. Znamo da ćemo imati ’vetar u leđa’ od strane pune dvorane. Imamo dobar rezultat iz prvog meča i veliku šansu da se plasirano u finale“, rekao je Grozdanić za Mozzart Sport.

Da li je bila jagma za ulaznicama, koliko ste imali zahteva?

Nas Vrbašana ima dosta u klubu, a i grad je rukometa, pa je bio mnogo zahteva. Nisam mogao svima da izađem u susret. Bio sam i pre u Vojvodini četiri godine, sada sam se vratio, ali ne pamtim da je ovako bilo. Sve je to lepo. Ovo gledamo kao nagradu za čitavu sezonu“.

Kako gledate na prvi duel u Švedskoj?

Zaslužili smo bar nerešeni rezultat, ako ne i pobedu. Veći deo meča smo vodili, kontrolisali igru i rezultat. Dobro smo se spremili za taj meč. Alingsos je tipična skandinavska ekipa, koja dosta trči, bazira napad na igri iz tranzicije. U većem delu meča smo zaustavili rivala, nismo dozvolili lake golove“.

Gde preti najveća opasnost u revanšu?

Krila su im odlična, ali sve polazi od Danca Pedersena. Miljan Vukovljak i Miljan Pušica su ga odlično zatvorili, nisu dozvolili da prolazi kroz sredinu. Mislim da je dao samo jedan gol iz igre, ostalo je bilo iz penala“.

Nedostajali su u Švedskoj pogoci s krila od Darka Milenkovića i vas?

"Imao sam samo jedan šut, odbranio mi je golman Frisk, čini mi se da je i Darko ima jedan pokušaj. Bio sam zatvoren, nije bilo prostora. Očigledno da su nas i oni dobro skauturali, gledali naše utakmice. Protiv Gorenje je bila mnogo više prostora za šut. Verujem da će biti bolje u revanšu“.

Šta je ključ uspeha u revanšu?

Moramo da iskoristimo prednost domaćeg terena, navijača, da odmah na startu pokažemo gde su došli. Vrelo srce i hladna glava, to je formula uspeha. Vraća nam se i Aziz, počeo je da trenira, to je veliki plus za nas. U prvom meču u nastavku nam je falila rotacija na bekovskim pozicijama. Odbrana je bila odlična u Švedskoj, tako treba da nastavimo. Ono što nam trener Rojević uvek govori ’daćemo gol nekako, ali ajde prvo da se odbranimo’“.

Da li je puna dvorana možda i mač s dve oštrice, očekivanja su velika, pritisak, svi su već upisali pobedu i finale?

Mi smo iskusna ekipa. Puhovski je igrao Ligu šampiona, i ostali igrači imaju mnogo bitnih utakmica u nogama. Siguran sam da će atmosfera u dvorani biti samo motiv da budemo još bolji, da neće biti frke, nervoze“.

Razmišljate li eventualno o punom SPENS-u u finalu?

Slana bara će biti ’mala bara’. SPENS je ogroman, veliki prostor, videli smo da ni reprezentacija nije mogla da ga napuni skroz. Naša dvorana je mala, akustična, tu treniramo. Uporedio bih kao Pionir u košarci. Super je Arena, ali nigde nije takva atmosfera kao u Pioniru. Ali, ne razmišljam o tome, da prođemo prvo u finale".

Treći izbor ste Tonija Đerone na poziciji levog krila. Prednost imaju braća Ilić, Nemanja i Vanja. Možete li do dresa Orlova i na velikom takmičenju?

Ja sam uvek tu za reprezentaciju, uvek sam se odazivao pozivu. Bio sam uglavnom na širim spiskovima, protiv Finske i Slovačke prošle jeseni sam dobio šansu. Na meni je da radim, da se borim za mesto“, zaključio je Grozdanić.



tagovi

Miloš GrozdanićRK VojvodinaEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara