Stilijanos Argiropulos (©Reuters)
Stilijanos Argiropulos (©Reuters)

Grci već u četvrtfinalu! Zerdevas čak 17 puta spustio roletnu Amerikancima

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 12:06

Stilijanos Argiropulos i veteran Janis Funtulis briljirali za treću pobedu Helena u nizu

Anemični su bili Grci na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, ništa bolji utisak nisu ostavili ni na plenetarnoj smotri u Dohi. Prvu polovinu olimpijske godine su prespavali, ali su u Parizu prvi obezbedili plamsan u četvrtfinale.

Tri utakmice – tri pobede. Više ne moraju da strepe, nokaut faza im je zagarantovana. Bacili su pod noge Rumune, posle peteraca izašli na kraj sa Crnom Goromm, a na listu žrtava pridodali su i Amerikance – 13:11.

Izabrane vesti

Protok lopte bio je problem Amerikancima, većinu napada završavali su soliranjem. Bili su statični, nije bilo asistencija i prebačaja, a to je grčka odbrana znala da iskoristi. Kada nije bilo blokova, kada je lopta prolazila prvu liniju, završavala je u naručju Emanuila Zerdevasa.

Čuvar mreže Olimpijakosa bio je centralna figura meča, upisao je čak 17 odbrana! Spustio je roletnu Amerikancima, osujetio pokušaje najboljih igrača – Bena Haloka i Hanesa Daubea. Nije previše Dejan Udovičić dobio ni od Maksa Irvinga. Barem ne u prelomnim trenucima.

Amerika je imala vođstvo posle strele Aleksa Bouvena sredinom trećeg kvartala, međutim, onda su na scenu stupi Stilijanos Argiropulos i vremešni Janis Funtulis. Postigli su poslednjih pet golova za Grčku! Veteran je odigrao ubedljivo najbolji meč na turniru, tri puta je tresao mrežu američkog gola, dok je igrač Ferencvaroša postigao jedan više.

Grcima je preostalo da odigraju utakmice sa Hrvatima i Italijanima, predstoje im dva derbija i sa Setebelom bi mogli da odlučuju o prvom mestu u grupnoj fazi. I tim Alesandra Kampanje je neporažen, ali ima meč manje. Amerika je ostala na jednoj pobedi iz tri meča i duel sa Crnom Gorom trebalo bi da odlučuje o tome hoće li dalje.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 3. KOLO:

Četvrtak

GRUPA A

Grčka – Amerika 13:11

16.35: (1.20) Italija (9.00) Crna Gora (6.75)

19.30: (16.0) Rumunija (19.0) Hrvatska (1.01)

GRUPA B

12.05: (6.75) Srbija (9.00) Španija (1.20)

15.00: (1.90) Francuska (6.50) Australija (2.45)

21.05: (1.10) Mađarska (13.0) Japan (9.00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Vaterpolo reprezentacija GrčkeVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara