Alvaro Granados (©MN Press)
Alvaro Granados (©MN Press)

Granados u koži Embapea: Najveća zvezda tamo gde pripada – u vaterpolo Real Madridu

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 23:23

Pro Reko ozvaničio Španca

Kod Kilijana Embapea se čekalo godinama da potpiše za Real Madrid, postala je to prava sapunica. Saga je konačno ovoga leta završena. Otišao je na jedino mesto gde može da stekne status najboljeg i gde će biti priznat – na Santjago Bernabeu.

Slična priča je sa Alvarom Granadosom. Mesecima se čekalo da pređe u Pro Reko, klub koji je u vaterpolu ono što je Real Madrid u fudbalu. Slavni italijanski tim ozvaničio je Španca, naredne sezone će biti još jači. Imaće paklene šutere, jer pored doskorašnjeg igrača Novog Beograda hrvatski strateg Sandro Sukno ima i Frančeska di Fulvija, Gerga Zalankija, Aron Janger

Izabrane vesti

Oduševljen je evropski i svetski šampion sa Crvenom furijom zbog činjenice da će igrati u najvećem vaterpolo klubu.

“Dolazak u Pro Reko, pored toga što imate priliku da trenirate sa najboljima, predstavlja ostvarenje sna”, rekao je Alvaro Granados za klupski sajt Pro Reka i nastavio:

“Verujem da je nošenje kapice ovog kluba san svakog klinca koji igra vaterpolo, a očigledno da je i kod mene tako oduvek bilo”.

Jesu skup zvezda, međutim, i skladna celina. Što su pokazale prethodne godine.

“Ono što me je najviše privuklo kod donošenja odluke da dođem u Italiju jeste tim koji je Pro Reko formirao prethodnih godina. Savršena grupa, definiše reč tim i biće mi čast da budem deo njega. Kada bih danas morao da definišem Pro Reko, reč bi bila – tim”.

Alvaro Granados (©MN Press)Alvaro Granados (©MN Press)

Još španski as nije razgovarao sa Sandrom Suknom, ali ima velika očekivanja od saradnje sa hrvatskim strategom, nekada vrsnim strelcem, koji je igrao na poziciji na kojoj danas igra momak iz Terase.

“U klubu kao što je Pro Reko, pobeda je uvek cilj. Mora da bude. Ali, da biste došli do te tačke, morate da radite, tako da će to biti moj prioritet. I siguran sam, kada za to dođe vreme, Pro Reko, kao i uvek, biti favorit. Italijanska liga je verovatno najprofesionalnija na svetu, ima mnogo klubova i biće to izazovno takmičenje. Razgovarao sam sa mnogim igračima koji su nekada igrali ovde, svi imaju divne uspomene i veliko poštovanje za klub. Još se nisam čuo sa gospodinom Suknom, ali biće vremena za to. Bio je ejdan od najboljih igrača u istoriji, igra na istoj poziciji kao ja, tako da ću moći mnogo da naučim. Ono što radi kao trener sve govori o njemu i onome što zna”.

Za Pro Reko su u prošlosti igrali uzori španskog vaterpoliste.

“Felipe Perone i Andrija Prlainović su mi oduvek bile dve reference, obojica su bivši igrači Pro Reka, tako da će mi biti čast da idem njihovim stopama u ovom klubu”.

Govorio je i kako voli da provodi slobodno vreme…

“Volim da gledam i igram padel. Kada govorimo o fudbalu, navijač sam Real Madrida. U vaterpolu je Pro Reko ono što je Real Madrid u fudbalu”, završio je Alvaro Granados.



tagovi

Vaterpolo transferiPro RekoAlvaro Granados

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara