Rukometaši Partizana (©srl.rs)
Rukometaši Partizana (©srl.rs)

Goleada na Banjici, 72 gola: Rutinska pobeda Partizana, blistao mladi Praštalo

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 20:42

Rukometna Superliga Srbije: Crno-beli slavili protiv Obilića sa 39:33 i ostali sa maksimalnim učinkom

Rukometaši Partizana upisali su i treću pobedu u rukometnoj Superligi Srbije, ali pravi pokazatelj snage novog tima Đorđa Ćirkovića videće se u nastavku sezone. Posle Jugovića i Vranja, klub iz Humske je na Banjici lako dobio Obilić sa 39:33 u pretposlednjem meču trećeg kola.

Sve tri pobede vicešampion naše zemlje je izvojevao na svom terenu protiv timova koji će se boriti za opstanak, a ispit za crno-belu mlađariju biće narednog vikenda kada gostuje šampionu Vojvodini u Novom Sadu.

Izabrane vesti

Sredinom prvog poluvremena su se rukometaši Partizana odlepili, stvorili sigurnu prednost i rutinskom igrom sačuvali pobedu. Igralo se neobavezno, skoro bez odbrana, na gol više.

Minutažu je odlično iskoristio mlado levo krilo Aleksandar Praštalo koji je pogodilo osam puta, uz samo dva promašaja. I kapiten Mladen Šotić, koji igra na istoj poziciji, takođe je osam puta zatresao mrežu Vitezova. Po šest puta su pogodili bekovi Uroš Kojadinović (tri sedmerca) i Nemanje Peštić, dok je desno krilo Nemanja Jović postigao pet pogodaka. Odličan na golu bio je Ivan Mihajlov sa 12 odbrana.

Kod Obilića iskusni Ilija Sladić je bio najefikasniji sa sedam pogodaka, od toga tri sa linije sedam metara, dok je Uroš Stanić pogodio šest puta. Dušan Stanić je sakupio sedam intervencija. Tim Marka Pavlovića je upisao i treći poraz, a bodove spasa će morati da traže protiv timove iz donjeg dela - Uba, Proletera, Jugovića, Vranja...

SUPERLIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Ub – Vranje 28:29 (14:17)

Subota

Proleter – Dubočica 20:33 (9:18)

Radnički Kragujevac – Vojvodina 24:29 (14:15)

Metaloplastika – Jugović 34:18 (17:8)

Nedelja

Partizan – Obilić 39:33 (20:18)

Ponedeljak

17.30: Crvena zvezda – Dinamo Pančevo



tagovi

RK PartizanRK ObilićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara