Odbojkaši Zakse (©CEV)
Odbojkaši Zakse (©CEV)

Godine prolaze, šampion se ne menja: Zaksa došla do treće uzastopne evropske krune

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 23:17

U Torinu je bila bolja od Jastrežebskog i tako se revanširala za poraz u finalnoj seriji prvenstva Poljske

Godine prolaze, a neke stvari se ne menjaju... Odbojkaši Zakse su ponovo na krovu Evrope! Prva kruna je bila iznenađenje, druga je stigla kao potvrda dobrog rada i sistema, a šta onda reći za treću?

Iako su promenili ekipu i trenera, šampionski gen je ostao. Večeras je on došao do izražaja protiv jakog Jastrežebskog u finalu Lige šampiona - 3:2 (26:28, 25:22, 25:14, 28:30, 15:12).

Izabrane vesti

Žestoka borba vodila se u finalu u muškoj kokurenciji, malo je nedostajalo pa da gledaoci dočekaju naredni dan u dvorani... Samo treći set je završen brzinski, svi ostali su doneli veliku dramu.

I jedni i drugi su imali svoje šanse, moglo je da prevagne na obe strane... Zaksa je propustila veliku priliku da sve završi u četvrtom setu, ali nije za to kažnjena. Uspela je da se uzdigne i povrati koncentraciju, a onda i da odigra odličan taj-brejk.

(CEV)(CEV)

Jastrežebski je greškama mnogo pomagao protivniku - 25 puta su pogrešili servis, 13 puta su bili neuspešni u napadu, devet puta na prijemu. Kad se sve to sabere - previše grešaka za meč sa ovakvim ulogom.

Odbojkaši Zakse su bili bolji u bloku i na servisu - zahvaljujući tim elementima napravili su prevagu. Iako su ostali tokom letnjeg prelaznog roka bez prve zvezde tima Kamila Semenjuka, neki novi igrači su preuzeli glavne uloge i doveli tim treći put do trona.

Pokazali su da niko nije smeo da ih precrta pre vremena, jer očigledno imaju nešto posebno što je potrebno da bi ekipa bila šampionska.

Pobednički tim je sjajno predvodio Bartoš Bednorž sa 23 poena (19 iz napada, tri bloka, jedan as), mada je mogao da bude i tragičar posle pogođenog auta na meč lopti u četvrtom setu. Na kraju ipak se sve dobro po njega i ekipu završilo, samo malo kasnije... Kapiten Aleksandar Šlivka je upisao 19, korektor Lukaš Kačmarek 15, a Dejvid Smit 13. U poraženom taboru je Stefan Bojer imao 20, Trevor Kleveno 18, a Tomaš Fornal 16 poena.

Tokom sezone je Jastrežebski bio bolji u međusobnim duelima, ali ova vredna pobeda na samom kraju otišla je u ruke Zakse.

SUPERFINALE LIGE ŠAMPIONA

Odbojkašice

Vakifbank - Ezačibaši 3:1 (27:25, 25:17, 23:25, 25:17)

Odbojkaši

Zaksa - Jastrežebski 3:2 (26:28, 25:22, 25:14, 28:30, 15:12)


tagovi

OK ZaksaOK JastrežebskiCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara