Rukometaši Srbije (©Starsport)
Rukometaši Srbije (©Starsport)

Glavobolja za Rojevića: Novi otkazi pred dvomeč sa Špancima

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 08:31

Krilni rukometaši Vukašin Vorkapić i Nemanja Ilić povređeni, otpao pre nekoliko dana i kapiten Mijajlo Marsenić, neizvestan je i bek Partizana Nikola Zečević

Rukometaši Srbije imaju ulogu autsajdera u dvomeču baraža sa Španijom za Svetsko prvenstvo 2025. godine. Iako je Furija napravila kiks na Evropskom prvenstvu u Minhenu, kao i Orlovi, nije se plasirala u drugu rundu kontinentalnog šampionata, radi se i dalje o supersili. Problemi pred okupljanje naše selekcije naredne nedelje su povrede, pa novi selektor Boris Rojević ne može da računa na najjače snage.

Prvo je prethodnog vikenda otpao kapiten Mijajlo Marsenić. Iskusni pivotmen Fukse Berlina je polomio mali prst na levoj ruci, čeka ga od četiri do šest nedelja pauze i neće moći da se stavi na raspolaganju Orlovima za prvi meč baraža 8. maja u Lalinu u Galiciji i četiri dana kasnije u Novom Sadu, u dvorani SPENS.

Izabrane vesti

Loše vesti se nastavljaju. Neće biti ni desnog krila Vojvodine Vukašina Vorkapića. Taman što se oporavio posle jednoipomesečne pauze zbog preloma ruke, brzonogo krilo ima problem sa bruhom i mora da miruje narednih nedelja. U Poljskoj je Rojević računao na toj poziciji na Bogdana Radivojevića, povratnika u nacionalni tim Darka Đukića i debitanta Aleksu Tufegdžića iz mađarskog Čurga.

I Nemanja Ilić, nekadašnji kapiten, bio je planiran za ovu akciju, ali je povređeno i levo krilo francuskog Tuluza, pa će teret morati da iznesu Vanja Ilić iz Šartra i Marko Srdanović iz Vardara.

Pod znakom pitanja je i levi/srednji bek Partizana Nikola Zečević. Taman kad se vratio u formu, bio jedan od ključnih igrača crno-belih u Novom Sadu, kada je osvojen Kup Srbije, pre 10 dana je polomio nos u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije protiv Metaloplastike. U ponedeljak uveče je predvodio svoj tim protiv Šapčana na Banjici sa kapitenskom trakom, ali se samo zagrevao, nije ulazio u igru (ne može da se igra sa maskom). U četvrtak je majstorica protiv Metaloplastike za plasman u finale, a videćemo da li ćemo na terenu da gledamo popularnog Zeku.

Od ranije, van stroja zbog povreda je levi bek Nanta Marko Milosavljević i srednji bek Vojvodine Stefan Dodić.

Ono što može da raduje Rojevića je dobra forma golmana, Dejana Milosavljeva iz Fukse Berlina i Vladimira Cupare iz bukureštanskog Dinama, kao i srednjeg beka rumunskog šampiona Lazara Kukića i bombardera Zagreba Miloša Kosa. Tu je uvek pouzdani pivotmen Dragan Pešmalbek, kao i mladi Luka Rogan koji će dobiti šansu da zameni Marsenića na crti.

Narednih dana se očekuje Rojevićev spisak kandidata za dvomeč sa Španijom. Reprezentacija je dobila i poslednjeg člana stručnog štaba. Brigu o golmanima u narednom periodu vodiće srpski stručnjak koji dugo radi u Francuskoj Slaviša Đukanović. On već sedmu godinu vodi računa o čuvarima mreže Eksa, šestoplasiranog tima u šampionatu Galskih petlova.



tagovi

rssrukometni savez srbijeBoris RojevićVukašin VokapićNemanja IlićNikola Zečević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara