Alvaro Granados i Frančesko di Fulvio (©Starsport)
Alvaro Granados i Frančesko di Fulvio (©Starsport)

Glavni šerif u Evropi! Pro Reko deklasirao Novi Beograd, šta će tek biti ako uzme Granadosa?

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 20:09

Slavni italijanski klub autoritativno do pobede i Olimpijakosa u polufinalu Lige šampiona

Tri godine unazad Pro Reko teroriše protivnike u Ligi šampiona. Kraj svake sezone bio je istovetan – najdragoceniji pehar završavao je u gradiću u Liguriji. Slavni italijanski klub zavredeo je zvanje glavnog šerifa u Evropi, i to planira i da ostane.

Ako je neko prethodnih sezona bio u stanju da se nosi sa Pro Rekom, onda je to Novi Beograd. Dva puta je gubio u finalu Lige šampiona od kluba koji je pandan Real Madridu. I po ulaganjima, i po trofejima, i po tome što teži da ima Galaktikose. Na leto bi srpskom prvaku mogao da uzme ponajboljeg igrača – Alvara Granadosa. Šta će tek biti ako do tog transfera dođe? Jer, trenutno najdominantniji beogradski klub ni sa španskim velemajstorom nije mogao da naudi kaznenoj ekspediciji Sandra Sukna – 15:7.

Izabrane vesti

Slavni italijanski klub je na autoritativan način overio prvo mesto u grupi, četvrti put uzastopce je tukao Novi Beograd za tri sezone u Ligi šampiona i na završni turnir najjačeg klupskog vaterpolo takmičenja, koje će se ove godine održati na Malti, ide pun samopouzdanja.

Novi Beograd nije bio ni blizu da mu pomrsi konce i pokvari računicu, držao se tek dve deonice, pa će u polufinalu Lige šampiona igrati protiv Ferencvaroša, čiju kapicu nosi levoruki bombarder Dušan Mandić, kome nipošto neće manjkati motiva u tom dvoboju. Drugi polufinalni par činiće Pro Reko i Olimpijakos.

Bude li Pro Reko igrao kao protiv novobeogradskog sastava u poslednjem kolu druge faze Lige šampiona, biće na dobrom putu da četvrti put zaredom osvoji trofej. Jer, ovakvom intenzitetu vaterpola teško da bilo ko može da parira. Neophodno je da protivnik odigra gotovo perfektnu utakmicu.

Domaćinu je bezmalo sve išlo od ruke, pogotovo to važi za Đakoma Kanelu. Italijanski reprezentativac je uputio šest udaraca ka golu i – pogodio pet put. Impozantne brojke. Mirna je ruka bila i Gergu Zalankiju, kao i Mateu Jokiju Grati. Odlične sekvence imao je i mladi Frančesko Kondemi. Dok je na suprotnoj strani, u dobrom delu meča, sam protiv svih igrao Alvaro Granados.

Od uvodna četiri gola Novog Beograda, španski as dao je tri. Zaslužan je bio i za četvrti, pošto je na tacni servirao asistenciju Nikoli Jakšiću, koji se odvojio kod stative. Održavao je srpskog prvaka u prvom poluvremenu, međutim, i Alvaro Granados je u nastavku utihnuo, bolje je čuvan. Pro Reko je serijom od pet vezanih golova kreirao nenadoknadivu razliku i do kraja je uvećao. I napravio odličnu uvertiru za završnicu italijanskog šampionata.

LIGA ŠAMPIONA, DRUGA FAZA – 6. KOLO

GRUPA A

Sreda

Pro Reko – Novi Beograd 15:7

Marselj – Jadran Split 17:10

GRUPA B

Utorak

Olimpijakos – Breša 17:12

Ferencvaroš – Barseloneta 13:11



tagovi

Pro RekoVK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluŽivko GocićSandro SuknoAlvaro GranadosĐakomo KanelaGergo ZalankiFrančesko Kondemi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara