(© CEV)
(© CEV)

Gde je Ebrar Karakurtu, tu je i drama: Turkinja ponovo izazvala burne reakcije u Rusiji

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 17:27

Posle Natalije Gončarove, nova "žrtva" postao i Aleksej Dešin

Gde je Ebrar Karakurt, tu su i nevolje... Svaki potez reprezentativke Turske privlači veliku pažnju javnosti. Kako na terenu, tako i van. Ponovo je bila i centralna ličnost skandala na meču sedmog kola Superlige Rusije između Dinama (Čeljabinsk) i Lokomotive. Razlog i više nego poznat - specifičan način proslavljanja poena!

Kada jednog dana ekscentrična odbojkašica bude završila karijeru, svima će ostati u drugačijem sećanju. Pojedini će u prvi plan isticati njene efikasne partije, dok će drugi apostrofirati (ne)sportske reakcije. Doduše, deluje da u novoj epizodi nije uradila ništa zabranjeno. Barem ako bi se osvrnuli na pravila igre. Jedini "greh" bilo je radovanje.

Izabrane vesti

Prema svim ranijim predviđanjima, 24-godišnja dama predvodila je Lokomotivu u pobedi nad Dinamom - 3:2 (23:25, 25:16, 22:25, 25:20, 15:11). Maestralna korektorka nanizala je 23 poena, čime je samo potvrdila da je u sjajnoj formi. Povremeno je i previše ushićeno slavila, često ispuštajući urlike i zadržavajući pogled ka protivničkom taboru. Trpeo je trener tima iz Čeljabinska Aleksej Dešin reakcije do određenog momenta, a potom se žalio sudijama. Glavni arbitar Aleksandar Gurjev upozorio je Ebrar, pokazavši joj žuti karton. Nedovoljno da bi se šef struke smirio... Toliko se iznervirao u petom setu da je vodom polio teren.

Epilog je bio očekivan, Dešin je isključen sa duela. Morao je pre vremena da napusti klupu.

"Preuzimam odgovornost, nisam mogao da se suzdržim. Došlo je do trenutka provokacije. Izvinjavam se navijačima i klubu", pokušao je strateg da opravda čudan potez.

S druge strane, Ebrar je u međuvremenu osudila postupak vinovnika incidenta.

"Najveći nedostatak poštovanja koji sam ikada videla na terenu. Nikada neću prihvatiti. Osuđujem trenera protivničke ekipe za postupak koji ne priliči odbojkaškom sportu. Nemam šta da kažem. Ne možete ovako da se ponašate. Nadam se zasluženoj kazni. Ljudi treba da poštuju sportistkinje. Ovde vidim samo nepoštovanje, to je veoma tužno", napisala je Karakurtova na Instagramu.

Protekle sezone imala je i klinč sa legendarnom Natalijom Gončarovom. Sukob je nastao tokom majstorice polufinala plej-ofa između moskovskog Dinama i Lokomotive u aprilu 2024. Ni Ruskinja nije ostala imuna na glasan način proslave poena zbog čega je napravila sramnu gestikulaciju. Naime, ona je pokazala srednji prst u smeru terena koji je pripadao ekipi iz Kalinjingrada.

(© FIVB)(© FIVB)

Federacija je kaznila Gončarovu sa zabranom igranja jedne utakmice, kao i uslovnom diskvalifikacijom u trajanju od šest meseci. Međutim, Natalija je pisala prigovor predsedniku Stanislavu Ševčenku. Prvi čovek je ispitao elemente čitavog slučaja još jednom, na kraju i preinačio odluku u običnu opomenu.

Ništa se nije promenilo od tada. Ebrar je nastavila po starom, a njeni rivali definitivno ne mogu da odole pred uzavrelim sportskim strastima...


tagovi

Ebrar Karakurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara