Radomir Drašović (©VK Radnički)
Radomir Drašović (©VK Radnički)

Furiozno do Lige šampiona, pa pod noge Šapčana! Kragujevčani konačno osvojili Šibenik

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 22:04

Novi Beograd posle peteraca do pobede nad splitskim Jadranom

Lista nepobedivih u Jadranskoj ligi sve je kraća, knjiga je spala na dva slova: Jug iz Dubrovnika i Novi Beograd!

Hrvatski velikan pomerio je utakmicu sa Valisom zbog bitke za trofej evropskog Superkupa, koji je završio u rukama Ferencvaroša, pregazio je još u utorak Valjevce – 16:7, a od večeras ima samo jednog pratioca – ekipu Živka Gocića. Ali, vrh je rezervisan za Dubrovčane, pošto su u dva kola bili maksimalni, dok je Novi Beograd večeras tek posle penal-ruleta došao do pobede nad splitskim Jadranom – 11:11, petercima 7:6.

Izabrane vesti

Novi Beograd je posle prvog kola regionalne lige bio jedini srpski klub koji je znao za pobedu. Od danas više nije tako. Nekoliko puta u prethodnim izdanjima Kragujevčani su opsedali Šibenik, ali bezuspešno. I to se promenilo. Radnički je na hrvatskom primorju konačno osvojio Solarisovu utvrdu – 19:15. A, možda i najveće iznenađenje napravio je – Šabac.

Furiozno je Jadran iz Herveg Novog stigao do Lige šampiona, zalupio je vrata dubrovačkom Jugu i poslao ga u Evrokup. Imao je dobro otvaranje sezone tim Vladimira Gojkovića, ali je u Mačvi posustao. Završio je pod nogama Šapčana – 6:5. Ponovo su Ognjen Stojanović i Andrija Korać, strelci dva gola, bili udarne igle sastava Nemanje Ličanina, ali je bodove doneo Mihajlo Repanović.

Presudio je crnogorskom Jadranu pola minuta pre kraja utakmice na Gradskom bazenu u Šapcu, sprečio ih da osvoje makar bod, što je pošlo za rukom imenjaku iz Splita. Dvostruki evropski prvak je bio pred pobedom u glavnom gradu Srbije, međutim, Vasilije Martinović je dve sekunde pre poslednje sirene zatresao mrežu i izborio Novom Beogradu priliku da kroz penal-seriju dođe do nove pobede.

Rotirao je Živko Gocić golmane, smenjivali su se Milan Glušac i Petar Pajković među stativama. Tek u šestoj seriji pogrešnu stranu odabrao je Jerko Marinić Kragić. Izvukao se Novi Beograd, jer je prethodno neprecizan bio Miloš Ćuk. Usledili su rpecizni rezovi Lorena Fatovića i Đura Radovića, da bi Marin Tomasović, povratnik u hrvatski vaterpolo, promašio na radost pristalica novobeogradskog kluba.

Radničkom i Šapcu tri boda, Novom Beogradu dva, a Crvenoj zvezdi i Valisu – ništa. Ostali su na nuli i posle drugog kola Jadranske lige. Crveno-beli su se u Zagrebu držali do sredine druge četvrtine, ali su ostali bez goriva – 12:8. Mladost je upisala prvi trijumf, a njega su režirali Franko Lazić sa trostruki strelac, te dvostruki Konstantin Harkov, Jan Bušić i Mislav Vrlić.

JADRANSKA LIGA – 2. KOLO:

Utorak

Jug – Valis 16:7

Petak

Primorac – Primorje 12:11

Subota

Solaris – Radnički 15:19

Šabac – Jadran Herceg Novi 6:5

Mladost – Crvena zvezda 12:8

Novi Beograd – Jadran Split 11:11, petercima 7:6



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluVK Novi BeogradVK RadničkiVK ŠabacVK Crvena zvezdaVK ValisVK Jadran Herceg NoviVK Jadran SplitVK Mladost ZagrebVK Solaris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara