Odbojkaši Francuske (CEV)
Odbojkaši Francuske (CEV)

Francuzi osvojili Ligu nacija i najavili odbranu zlata u Parizu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 22:26

Olimpijski šampioni zaustavili japansku bajku

Došla je reprezentacija Japana na korak od najvećeg uspeha u istoriji tamošnje odbojke, ali je tu zaustavljena od verovatno najboljeg tima na svetu u ovom momentu.

Olimpijski šampioni Francuzi su u finalu Lige nacija u poljskom Lođu savladali Japan 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:23) i napravili sjajnu uvertiru za olimpijski turnir na kojem su domaćini i brane zlato iz Tokija. Potpuno zasluženo jer su na putu do finala savladali aktuelne svetske i evropske prvake Italijane i domaćina Poljsku posle dve spašene meč lopte. Japan u finalu je bio lak zalogaj za razliku od prošlog svetskog prvenstva kada su Galski petlovi slavili posle trilera u pet setova.

Izabrane vesti

Bio je ovo poseban meč za Francuze izemđu ostalog i jer je na klupi Japana sedeo njihov nekadašnji selektor Filip Blan. Ali ni dugogodišnji učitelj nije našao recept sa zaustavi bivše pulene kojih je većinu i uveo u reprezentaciju Francuske.

Uprkos umoru i dva meča u pet setova protiv Italije i Poljske prethodnih dana, Francuzi su smogli snage da razliku u kvalitetu pretoče u trijumf. Nezaustavljiv za Japance je bio sjajni francuski korektor Žan Patri. Osvojio je 24 poena od čega tri iz bloka uz procenat uspešnosti u napadu od 34 odsto, a blistao je u kritičnim momentima kada su se lomili setovi koje je Francuska osvajala. Uspeh Trikolora dobija na značaju ako se zna da zbog povrede nisu mogli da računaju na prvu zvezdu Ervina Engapeta koji bi trebalo da bude spreman za Olimpijske igre i odbranu zlata.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija FrancuskeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara