""
""

Formula više nije ista – Rajkonen i Hamilton konačno su egal u tesnoj trci

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.03.17. | 12:45

Ferari na poslednjim testovima u Barseloni pokazuje da je izbacio bolid više nego konkurentnih trkačkih karakteristika

Kimi Rajkonen je dokazao da novo čudo iz Maranela ima adute kojima može da pomrsi konce Mercedes AMG Petronasu. Leteći Finac je tutnjao stazom na mekim, a Lus Hamilton na supermekim gumama. Zdrava logika zbog toga nameće konstataciju da bi na mekim gumama odnosi snaga na stazi između italijanske i nemačke ekipe verovatno bili potpuno egal.

Izabrane vesti

Posle pauze Srebrnu strelu je zadužio Valteri Botas, ali ni on kao ni njegov titulama okićeni kolega nisu uspeli da otpmu prvo vreme od Rajkonena.

Važno je reći da je Finac juče radio na simulaciji trke. Valteri Botas je vozio 102 kompletna kruga uz jedno izletanjem. Na trećem mestu po merenjima nalazi se Maks Verstapen, a odmah za njim Kevin Magnusen koji vozi za ekipu Hasa.

Konkretna analiza postignuća, naravno ako izostavimo detaljan poredak vozača nameće zaključak s početka naše priče. Ukoliko bi sudili po viđenom, glavna bitka za pol poziciju na trci, naravno da je juče vožen zvaničan trening vodila bi se između Mercedesa i Ferarija.

To smo dugo čekali, pa će biti interesantno ukoliko se desi da u nastupajućoj sezoni češće gledamo mešoviti F1 grid. Koktel Mercedesa, Ferarija i Red Bula na startu bio bi pravi melem za ljubitelje sporta. Tako bar niko ne bi imao pravo da tvrdi kako je Formula 1 dosadan, tehnički sport.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasRed BulMercedes AMG PetronasMaks VerstapenLuis HamiltonKimi RajkonenKevin MagnusenFormula 1Ferari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara