Danijele Santareli (©MN Press)
Danijele Santareli (©MN Press)

Finale za poželeti: Opet pet setova, sad se raduje Santareli

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 00:16

Koneljano izjednačio u finalnoj seriji protiv Skandićija - 1:1

Finalna serija u Italiji je baš po ukusu odbojkaških sladokusaca... Prvi obračun Skandići je dobio u gostima posle pet setova - spasavao je i meč lopte, a drugi za nijansu manje dramatičan - pobedio je posle taj-brejka Koneljano.

Prošli put se radovala Maja Ognjenović sa saigračicama, ovog puta slavi bivši selektor Srbije Danijele Santareli - 3:2 (23:25, 25:21, 19:25, 25:23, 15:11).

Izabrane vesti

Imao je Skandići pred 3.500 navijača vođstvo 2:1, bio je u odličnom ritmu i na dobrom putu da zabeleži drugu pobedu i povede 2:0 u finalu. Međutim, zna se kakav je tim Koneljano, znalo se da neće tek tako prepustiti rivalu da dođe na korak do titule.

Dobile su Santarelijeve devojke neizvestan četvrti set, iako su u tom periodu Maja Ognjenović i saigračice imale vođstvo 21:19. Posle tog preokreta porasla su krila aktuelnim šampionkama i na njima su odletele do pobede u taj-brejku.

MVP trofej na kraju meča primila je libero Monika De Đenaro, koja je sijala kako samo ona to zna. Izabel Hak je zabeležila za pobednički sastav 27 poena (61--24, 39 odsto), Ketrin Plamer je stala na 17, a Marina Lubijan na 12.

Antropova je na drugoj strani zabeležila 34 (napad 64-29, dva bloka, tri asa), Žu Ting 12, a Brit Herbots deset.

Sada je 1:1 u finalnoj seriji, a naredni duel je na programu u sredu, kada će domaćin biti Koneljano. Titulu će osvojiti ekipa koja prva dođe do tri pobede.

FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE U ITALIJI

Koneljano - Skandići 2:3

Skandići - Koneljano 2:3

Sreda

Koneljano - Skandići

Subota

Skandići - Koneljano


tagovi

Imoko KoneljanoŽOK Skandićidanijele santareliMaja Ognjenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara