""
""

Finale SP u rukometu: Devojke, uzmite ono što vam pripada!

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.12.13. | 08:12

Srbija večeras od 17.15 igra protiv Brazila za zlato

Najbolje rukometašice Srbije večeras (17.15) se sastaju sa reprezentacijom Brazila u finalu prvenstva sveta, a selektor Saša Bošković i njegove izabranice veruju da će osvojiti zlatnu medalju i obradovati celu naciju.

"Osećaj je dobar, ostala je još jedna utakmica do kraja. Nemamo osećaj da igramo finale. Dobro smo spremili polufinale sa Poljskom, što je dalo rezultat već u prvom poluvremenu. Zasluženo smo pobedili i spremno dočekujemo Brazil", rekao je Bošković.

Izabrane vesti

Srbija je jedini dosadašnji poraz na šampionatu, čiji je domaćin, pretrpela upravo protiv Brazila, u grupnoj fazi takmičenja u Nišu.

"Ja sam na tom meču eksperimentisao, znao sam da ćemo odigrati devet utakmica. Izgubili smo pomenuti duel, Brazil je bio bolji, ali to ne znači da će pobediti i danas. Imamo veliki motiv, u pitanju je zlatna medalja. Želimo da Brazilu vratimo za poraz u Nišu. U našoj reprezentaciji je sjajna atmosfera, od prvog dana smo bili svesni šta nas čeka", naveo je Bošković.

Pivot Dragana Cvijić rekla je da u finalu sa Brazilkama očekuje potpuno drugačiji meč u odnosu na prethodni u Nišu.

"Brazil će danas biti još bolji, mi takođe podižemo formu iz meča u meč i očekujem fenomenalnu utakmicu. Jedva čekamo da počne finale koje su generacije sanjale. Da smo pričale o osvajanju medalje, ne bi dogurale ovako daleko. Bile smo skromne, išle smo korak po korak", istakla je Cvijevića.

Jedna od najboljih igračica Srbije, Sanja Damnjanović, rekla je da ekipa još nije svesna velikog uspeha, nakon što je osigurana srebrna medalja.

"Još smo u šoku, sada je malo splasla tenzija posle mečeva sa Korejom i Norveškom koji su bili ''biti ili ne biti''. Potajno smo se nadale medalji, jer smo znale da imamo kvalitet i znanje, ali nikad se ne zna, jer može da dođe jedan loš dan u nokaut fazi i sve pada u vodu", navela je ona.

Dodala je i da očekuje tešku utakmicu protiv Brazilki, koje su već plasmanom u polufinale ostvarile najveći uspeh u istoriji.

"Igramo sličan rukomet, nadam se da ćemo uvideti greške iz prve utakmice koju smo izgubili i naneti im prvi poraz na šampionatu. Ovo je i za njih i za nas veliki meč, nadam se da će opravdati epitet finala", zaključila je Damnjanovićeva.

Finalna utakmica prvenstva sveta za rukometašice između Srbije i Brazila igra se u Beogradskoj areni od 17.15, a prethodno u meču za bronzanu medalju od 14.30 sastaju se Poljska i Danska.

(foto: Action Images)


tagovi

Rukomet SP 2013.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara