©Reuters
©Reuters

Finale ostalo samo san: Crnogorke namučile Dansku, ali nisu imale snage za senzaciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 19:33

Selekcija Bojane Popović pružila snažan otpor protivniku, ali je u finale otišao bolji tim - 22:26

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije imala snage za plasman u finale Evropskog prvenstva, pošto je u polufinalu naletela prejakog protivnika. Snažna i prebrza Danska će u nedelju od 20.30 voditi bitku za najsjajnije odličje, sa pobednikom večerašnjeg derbija između Norveške i Francuske. Ipak, daleko od toga da je ovo kraj ambicija za odličnu selekciju Bojane Popović, koja će dati sve od sebe u borbi za bronzano odličje (nedelja, 17.45) - 22:26 (14:10).

Danskoj je ovo prvo finale posle 18 godina, a najveće zasluge za večerašnje slavlje idu na račun Sandre Toft, koja je bila raspoložena u ključnim trenucima meča, ostvarivši ukupno devet odbrana. Crna Gora je imala pad u igri u finišu prvog poluvremena, a potom i sredinom drugog dela igre, kada je protivnik otišao na kapitalnih "plus pet" (21:16).

Izabrane vesti

Ekipa Bojane Popović je uspela da spusti zaostatak na tri gola, ali nije imala snage da se u samoj završnici potpuno vrati u otvorenu borbu za finale. U tome ju je sa dva gola u završnici sprečila Mi Hejlund.

Najefikasnija u Danskoj je bila Ema Fris, koja je postigla sedam golova, dok je jedan manje dala Hejlund. Sa druge strane, Đurđina Jauković i Itana Grbić su takođe postigle po sedam, ali je izostao ozbiljniji učinak ostalih igračica.

Danskoj će ovo biti šesto finale evropskih prvenstava i velika prilika za četvrti trofej.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE – POLUFINALE (LJUBLJANA)

Petak

Danska - Crna Gora 27:23 (14:10)

20.30: (2,15) Norveška (8,00) Francuska (1,95)

ZA 5. MESTO

Švedska - Holandija 37:32 (21:16)

***kvote su podložne promenama


tagovi

evropsko prvenstvo za rukometašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara