Sebastijan Fetel (©AFP)
Sebastijan Fetel (©AFP)

Fetel ostaje u F1

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 11:13

Ali se još ne u kom timu

Lepe vesti stižu iz Formule 1 gde je Sebastijan Fetel konačno objavio da će i nakon ove seozne nastaviti karijeru iao je bilo priča de će otići u sportsku penziju.

Četvrostrukom šampionu se na kraju ove, tek počele sezone završava ugovor s Ferarijem, a italijanska ekipa je jasno dala do znanja da ga više ne želi. U suštini očekivana reakcija giganta iz Maranela pošto im Nemac od 2015, kada je kao naslednik legendarnog sunarodnika Mihaela Šumahera došao iz Red Bula za nešto preko 40 miliona evra godine nije doneo niti jednu titulu. Ne samo to, nego poslednje dve sezone vozi kao da mu nije ni do čega. Zato je već postao zapravo drugi vozač pošto je mlađani Monežanin Šarl Leklerk daleko uspešniji i angažovaniji.

Izabrane vesti

"Doneo sam odluku da ostanem u Formuli 1, da pokušam i dalje da se bori. Želim u ekipu koja ima zdrave osnove, ugovor mi nije važan, više ne gledam novac. To je to od mene, a odluku gde nastavljam karijeru objaviću za dve sedmice", izjavio je 33-godišpnji Nemac.

Za sada Fetela uglavnom povezuju sa Rejsing Pointom kojem bi dobro došlo iskustvo četvotrostrukog šampiona. Nakon četiri odvežene trke u 2020. popularni Seb je tek 13. na tabeli vozača sa samo 10 osvojenih poena, ali ne treba ga za sve kriviti pošto ni bolid Ferarija nije dovoljno dobar. Istina, u istom tom modelu Lekerk je peti i ima 23 boda više od timskog saborca.

Ovog vikenda se nastavlja takmičenje u F1 drugu nedelju zaredom na legendarnoj pisti Silverston. Nakon VN Velike Britanije i dominacije Mercedesa, to jest aktuelnog prvaka Luisa Hamiltona, na redu je VN "70. godišnjica gran prija". Bizaran naziv ova trka duguje specijalnim okolnostima, to jest pandemiji zbog čega su ljudi u F1 morali da se snalaze ne bi li nekako popunili kalendar nakon serije otkaza. A motiv je godišnjica prvog gran prija u najbržem cirkusu koji je davne 1950. vožen baš na Silverstonu, tada preuređenom iz ratne piste u trkačku što je i do sada ostao.

Glavni favorit za trijumf je naravno Luis Hamilton što je i dokazao na jučerašnjem prvom treningu. Britanac inače ima rekordnih sedam pobeda na ovoj pisti (20o8, 2014, 2015. 2016, 2017, 2019. i 2020).


tagovi

Sebastija Fetel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara