©MN Press
©MN Press

Fenjeraš umalo napravio senzaciju, Partizan preko taj-brejka do pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 21:15

Crno-beli se ozbiljno namučili protiv Spartaka iz Ljiga, koji je imao set prednosti, ali nije uspeo da trijumfuje

Spartak iz Ljuga je bio na korak od verovatno najveće senzacije u odbojkaškoj Superligi ove sezone. Fenjeraš je umalo ostvario prvu pobedu u sezoni, pošto je u Sportskom centru Master u Zemunu vodio sa 2:1 u setovima, ali je ekipa Bojana Janića nekako uspela da se podigne i u taj-brejku stigne do 11. pobede u sezoni - 25:23, 19:25, 26:28, 25:21 i 15:10.

Malo je falilo da bude viđena velika drama i u četvrtom setu, u koji su gosti ušli odlučni da izbore veliko slavlje.Velika želja im je omogućila da tokom prvog dela seta budu u konstatnoj prednosti. Ipak, pri rezultatu 17:14, Partizan je smogao snage i as servisima Tadića, uz poene Gruvijusa i Mandića dođe do velikog preokreta (19:17). To je donelo ogromo samopouzdanje domaćinu, koji je u završnici iskoristio stečenu zalihu i izborio taj-brejk.

Izabrane vesti

Partizan je odlučujući set dočekao u psihološki boljem stanju, dok je ekipa Nenada Kovačevića već bila ozbiljno istrošena, pa nije imala snage da pojuri pobedu.

"Čestitam mojim momcima na pobedi, kao i Spartaku na ogromnoj borbi. Bili smo oslabljeni neigranjem Mrdaka, ali to ne opravdava današnju igru. Odgovornost je u potpunosti na meni što je ekipa večeras pružila ovakvu partiju. Srećom, uspeli smo na kraju da se izborimo. Pred nama su važne i teške utakmice i nadam se da ćemo napraviti reakciju na ovo što se desilo večeras", rekao je posle meča Bojan Janić.

Najraspoloženiji u pobedi Partizana bio je Luka Tadić sa 26 poena, dok se kod gostiju najviše istakao Semed Halilović sa 19.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

15. kolo

PETAK

Spartak Subotica - Ribnica 3:2

SUBOTA

Crvena zvezda - Takovo 3:1

Vojvodina - Mladi Radnik 3:0

Karađorđe - Jedinstvo Stara Pazova 0:3

Novi Sad - Radnički 0:3

NEDELJA

Partizan - Spartak Ljig 3:2

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

15. kolo

SUBOTA

Partizan - As Batajnica 3:1

Inđija - TENT 3:0

Spartak Subotica - Novi Sad 3:0

Srem - Železničar 1:3

Crvena zvezda - Jedinstvo Stara Pazova 3:2

NEDELJA

Omladinac - Ub 0:3



tagovi

OK PartizanOK Spartak LjigLuka TadićBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara