""
""

EMIRE, ZLATO NAŠE!!! Bekrićev pakleni foto finiš za svetsku bronzu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.13. | 19:07

Fantastičan uspeh našeg atletičara u trci na 400 metara i treće mesto na planeti

Srpsko čudo – Emir Bekrić!!! Naša, ali i svetska atletika su dobili novu zvezdu! Najveća atletska nada Srbije je ponovio uspeh Ivane Španović i doneo nam svetsku bronzu – najveći uspeh u istoriji našet atletike. U paklenom foto finišu trke na 400 metara, Bekrić je prestigao atletske „ale“ poput Kubanca Sisnerosa i legendarnog Feliksa Sančeza (dvostruki olimpijski i svetski prvak!). Sa vremenom 48,05 Bekrić je osvojio treće mesto i napravio neverovatan uspeh! Ispred njega su bili samo Džehue Gordon iz Trinidada i Tobaga (47,69) i Amerikanac Majkl Tinsli (47,70). 

Izabrane vesti

Jedini Evropljanin u finalnoj trci je postavio deveto najbolje vreme u istoriji evropske atletike na 400 metara. Iako je krenuo iz osme staze, "pokazao je zube" munjama sa Kariba i iz SAD. Na polovini trke počeo je da zaostaje, ali kada je ušao u ciljnu ravninu, došli su do izražaja njegova mladost i snaga. "Gutao" je metre ispred sebe i prilazio favorizovanim Sisnerosu (trčao ispod 48 u polufinalu!) i legendarnom Feliksu Sančezu. A, onda je u poslednjih par metara uložio najveći mogući napor i za par centimetara uspeo da kao treći prođe kroz cilj. Naravno, uz novi nacionalni rekord.

Momak koji ima samo 22 godine je oduševio stadion Lužnjiki, a Srbiju digao na noge. Kao što smo nekada pratili trke Milorada Čavića, "srpske" Sakramento Kingse ili stvaranje karijere Novaka Đokovića, tako smo i danas bili prikovani uz TV ekrane, a mnogi i na nogama prateći let Emira Bekrića tartan stazom na Lužnjikiju. Njemu pripada budućnost u svetskoj atletici i nije daleko dan kada će zagospodariti stazom na 400 metara i doneti nam ono o čemu smo mogli da maštamo pre par godina - svetsko ili olimpijsko zlato. 

Već ovom bronzom, Emir Bekrić je pokazao da je naše zlato. Zlato srpskog sporta! Pogledajte još jednom i uživajte...


tagovi

atletikaEmir Bekrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara