Đorđe Đekić (©US Créteil Handball)
Đorđe Đekić (©US Créteil Handball)

Đekić ne menja sredinu, još dve godine u Kreteju

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 20:08

Reprezentativac Srbije potpisao novi ugovor sa članom francuske rukometne elite

Reprezentativac Srbije Đorđe Đekić ostaje u Francuskoj. Dobre partije za dve sezone u dresu Kreteja naterale su čelnike kluba da iskusnom srednjem beku ponude nastavak saradnje. Nekadašnji rukometaš subotičkog Spartaka, norveškog Bodea, izraleskog Ramat Hašrona, finskog Koksa i Šartra potpisao je ugovor sa četrnaestoplasiranim timom elitne lige Galskih petlova do 2026. godine.

Srednji bek je krajem 2021. godine stigao u Šartr na poziv nekadašnjeg selektora Orlova Tonija Đerone, da bi na kraju sezone prešao u Kretej. Prethodni šampionat je završio kao treći najbolji asistent u ligi koja je posle Bundeslige najjača na svetu.

Izabrane vesti

Đekić je u planovima novog selektora Srbije Borisa Rojevića. Bio je deo selekcije u dvomeču baraža za Svetsko prvenstvo sa Španijiom, ali nije igrao. Na njegovoj poziciji u reprezentaciji je neprikosnoven Lazar Kukić, novi igrač mađarskog PIK Segeda.

I kod Đerone je Đekić bio povremeni reprezentativac. Dobijao je šansu, imao odličnu rolu u baražu sa Slovencima za plasman na SP 2023. godine, ali za njega nije bilo mesta na prethodna tri velika takmičenja, dva EP i SP prošle godine u Katovicama.

Kretej je prošle sezone jedva ostao u najboljoj ligi Francuske. Završio je sa samo bodom više od Sarana koji je ispao u niži rang, a i u narednom prvenstvu ambicije ovog kluba iz predgrađa Pariza je ostanak u najboljem društvu francuskog rukometa.

--------------------------------------

Ponovo bonus? Da, moguće je! Uplatom prvog depozita na svoj Mozzart nalog dobijaš odmah 24% bonusa na tu uplatu! A tvoj dobitak je siguran kao Rodri na lopti. I ovo važi samo od sada pa do prvog meča četvrtfinala između Španije i Nemačke.

--------------------------------------


tagovi

Đorđe ĐekićRK Kretej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara