Mihail Kadžaja (Printscreen)
Mihail Kadžaja (Printscreen)

Egipćanin kao stena za Srbina Kadžaju: Prevrtanje preko ramena, zid na putu do četvrtfinala

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.08.24. | 12:42

Rođeni Gruzin koji godinama unazad rva pod zastavom Srbije imaće priliku da se nađe u repasažu za bronzu ako Mohamed Gabr koji ga je porazio dogura do finala

Još jedan rvač koji se u Parizu bori pod zastavom Srbije zaustavljen je na putu putu ka medalji. Gruzin Mihail Kadžaja koji je Srbiji 2018. godine doneo svetsku bronzu, poražen je od Egipćanina Mohameda Gabra grčko-rimskim stilom u kategoriji do 97 kilograma - 6:1.

Doduše, poraz u osmini finala ne znači da je sve izgubljeno jer Gruzin koji predstavlja Srbiju ima priliku da se domogne repasaža za bronzanu medalju. Za to će mu biti neophodan proboj Egipćanina do finala.

Izabrane vesti

Od starta šestominutne borbe Kadžaja je bio pasivan, izbegavao borbu, te zbog toga bio sankcionisan jednim poenom za protivnika i odlaskom u parterski položaj. Nažalost, nije uspeo da se odbrani, Egipćanin ga je sirovom snagom podigao, prebacio preko ramena i zaradio još pet poena za vođstvo 6:0.

U narednoj trominutnoj sekvenci, Kadžaja je pokušavao da pronađe slabe tačke rivalu, ali sve što je uspeo da uradi jeste da dobije poen zbog pasivnosti Gabra. U parterskom položaju nije uspeo da mu naudi, da ga podigne, okrene, pa je ostao bez četvrtfinala.

Podsetimo, juče je Georgi Tibilov predstavljajući Srbiju u kategoriji do 60 kilograma dominirao protiv Turčina, poveo sa 7:0, ali je naišao na kontra udar rivala, te na kraju morao da se pomiri sa porazom i eliminacijom.


tagovi

rvanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara