""
""

Džajantsi u raspadu, Kar pokreće Ouklend, Grin Bej u naletu

Vreme čitanja: 5min | ned. 15.10.17. | 10:45

Najzanimljiviji dueli šestog vikenda NFL igraju se u Minesoti gde gostuju Pekersi i Kanzasu gde stiže ranjeni Pitsburg

Uvodnih pet rundi NFL šampionata je pokazalo da je ova sezona nikad izjednačenija, odnosno da svako može da dobije svakog.

Izabrane vesti

Džajantsi, koji su pre početka sezone važili za favorita za Superboul, raspali su se već posle nešto više od mesec dana i sa skorom 0-5 su se već pozdravili sa plej-ofom. Uz to, protiv Los Anđeles Čardžersa prošle nedelje svi bitniji igrači su im se povredili. Dvojica najboljih risivera Odel Bekam Džunior i Brendon Maršal završili su sezonu posle preloma noge, a i treći hvatač Sterling Šepard neće igrati nekoliko nedelja. Ukoliko tome dodamo očajnu igru trčanjem, jasno je da je kvoterbek "nebeskog plavetnila" Ilaj Mening izgubio sva oružja u napadu i da se ekipa iz Velike jabuke već predala i da se očekuju korenite promene naredne sezone. Takođe, prvi kornerbek tima Ročest Kromatri je suspendovan zbog nediscipline. I odbrana je desetkovana (neizvesni nastupi Olivijea Vernon i Džejson Pjer Pol), pa Denver ima lak zadatak na svom Majl haju protiv Džajantsa.

Ranjeni Pitsburg šokiran je prošle nedelje na Hajnc Fildu od Džeksonvila (30:9), a dvostruki osvajač Superboula kvoterbek Ben Rotlisberger imao je košmarni meč sa pet presečenih lopti. Čini se da je kraj velike karijere Big Bena blizu, ali ranjeni lav je najopasniji. Kanzas je jedina neporažena ekipa u NFL, sve funkcioniše savšeno u ekipi Poglavica. Kvoterbek srpskog porekla Aleks Smit igra sezonu karijere, ruki raninbek Karim Hant je zablistao, risiver Tarik Hil je neuhvatljiv, korpulentni tajt end Trevis Kelce je napast za odbrane, ali... Toliko su ove sezone timovi izjednačeni, da bi i Čifsi mogli da padnu. Pitsburg i dalje na papiru ima možda i najjači tim i ne bi bilo iznenađenje ako slavi na uvek bučnom i teško osvojivom Erouhed stadionu. Prošle sezone, ova dva tima sastali su se dva puta i oba puta su pobedili Stilersi.

Grin Bej i "čovek tim" Eron Rodžers su u naletu. Napad je doveden do savršenstva. Rodžers je prošle nedelje srušio Kaubojse u Dalasu, a sada Pekersi idu na noge divizijskom rivalu Minesoti. Da li će pakleni napad Siraša iz Viskonsina da obori i odličnu odbranu Vikinga? Opet je sporan kvoterbek domaćina Sem Bredford, koji se posle tri meča pauze vratio na prošlom meču u Čikagu, ali je pri kraju poluvremena zamenjen jer nije zalečio povredu kolena. Očekuje se da opet startuje rezervni kvoterbek Kejsi Kenum, koji je solidno obavlja posao dok nema nekadašnjeg prvog pika na draftu. Ipak, Grin Bej je u naletu i teško da će tim iz Mineapolisa da stane na put Rodžersu i drugovima.

Derek Kar

Ouklend je posle dve pobede, doživeo tri poraza, a u tim protiv Los Anđeles Čardžersa vraća se kvoterbek Derek Kar, koji je zbog povrede leđa preskočio duel proteklog vikenda kada su Rejdersi poraženi od Balitmora. Razbojnici iz Ouklenda nisu isti sa ili bez Kara. Očekuje se da konačno proradi u napadu Maršon Linč i Amari Kuper i onda je to tim za velika dela. Čardžersi sa Filipom Riversom uvek su neugodni, ali posle tri kiksa, Ouklend jednostavno mora da slavi i pokaže da nije bio slučajno jedan od favorita u AFC.

Baltimor igra po principu toplo-hladno. Posle dva debakla protiv Džeksonvila i Pitsburga, Rejvensi su protutnjali Kalifornijom i slavili protiv Rejdersa u Ouklendu prošle nedelje. Sada im stiže očajni Čikago, jedna od najslabijih ekipa u ligi, pa bi izabranici Džona Harboua trebalo da ostvare laku pobedu i opet istaknu kandidaturu za plej-of. Šampion Nju Ingland je bio očajan na startu, ali čini se da se Petriotsi, posebno odbrana, bude. Pobeđena je prošle nedelje Tampa u gostima, uz samo 14 primljenih poena. Odbrana je ključ, napad koji predvodi verovatno najbolji kvoterbek u istoriji Tom Brejdi nikada nije bio sporan. Džetsi su najprijatnije izneneđenje sezone. Od projektovanih 0-16, stigli su već do skora 3-2, ali teško će moći da pariraju osvajaču Superboula, koji igra sve bolje i opet je prvi favorit za titulu.

Arizona je razočarala u prvoj trećini sezone. Dve pobede posle produžetaka protiv autsajdera Indijanapolisa i San Francisla i tri ubedljiva poraza mršav je učinak ekipe iz Finiksa. Ove nedelje je stigao iz Nju Orleansa u trejdu jedan od najboljih raning bekova lige prethodne decenije, ali vremešni 32-godišnji Ejdrijan Piterson, koji će pokušati da spasi sezone Kardinalsa posle povrede prvog trkača Dejvida Džonsona. Karson Palmer nije ni bleda senka nekada elitnog kvoterbeka. Domaćin je desetkovan povredama defanzivaca, posebno igrača koji štite kvoterbeka, pa bi Tampa morala to da iskoristi. Talentovani Bakanirsi koje predvodi Džejmis Vinston nisu još ekspoldirali, ali se očekuje da konačno prorade i počnu da pobeđuju u seriji.

Atlanta i Vašington ne bi trebalo da imaju problema protiv Majamija, odnosno San Franciska, dok bi Džeksonvil morao da potvrdi impresivnu pobedu u Pitsburgu protiv solidnih Los Anđeles Remsa i pokaže da je krenula nova era Jaguara, jedne od franšiza koji imaju gubitničku istoriju u NFL. U duelu Nju Orlelansa i Detroita u glavnim ulogama biće odlični kvoterbekovi Dru Bris i Metju Staford. Obojica vole da igraju kroz vazduh, pa se očekuje revolveraški obračun sa mnogo poena. Sejntsi su u formi, dok su Lajonsi malo prizemljeni porazom na svom terenu od Karoline. Poslednjih godina tradicija je na strani Detroita, koji je tri meča u nizu slavio protiv ekipa Šona Pejtona.


NFL - ŠESTI VIKEND

Petak
Karolina - Filadelfija 23:28

Nedelja
19.00 (1,20) Atlanta (15,0) Majami (5,40)
19.00 (1,40) Baltimor (14,0) Čikago (3,35)
19.00 (1,25) Hjuston (15,0) Klivlend (4,60)
19.00 (2,55) Minesota (14,0) Grin Bej (1,60)
19.00 (1,50) Nju Orleans (14,0) Detroit (2,90)
19.00 (4,60) Njujork Džets (15,0) Nju Ingland (1,25)
19.00 (1,25) Vašington (15,0) San Francisko (4,60)
22.05 (2,20) Arizona (13,0) Tampa Bej (1,80)
22.05 (1,70) Džeksonvil (13,0) LA Rems (2,40)
22.25 (1,55) Kanzas (14,0) Pitsburg (2,70)
22.25 (1,60) Ouklend (14,0) LA Čardžers (2,55)

Ponedeljak
02.30 (1,20) Denver (15,0) Njujork Džajants (5,40)

Utorak
02.30 Tenesi - Indijanapolis

* Napomena: Kvote su podložne promenama

PIŠE: Željko Mutavdžić

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Grin Bej PakersiNFLNjujork Džajants

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara