Aljoša Mačić (©VK Šabac)
Aljoša Mačić (©VK Šabac)

Duplo više faulova i ispuštena prednost – Barselona okrenula Šapčane

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 22:41

Katalonski klub u poslednjoj deonici sa dve serije do druge pobede u Evrokupu

Dobro je Šabac plivao u međunarodnim vodama u septembru i s početka oktobra, ali kraj obale Pirinejskog poluostrva nikako se ne snalazi. U Kataloniji je ostao bez Lige šampiona, a tu je doživeo i prvi poraz u grupnoj fazi Evrokupa.

Dva zalaska u Kataloniju i – dva poraza. Prvo od sabedelja u direktnom obračunu za plasman u elitu, a danas i od Barselone, i to prilično ubedljiv – 14:9. Katalonski klub je okrenuo Šapčane, napravio je dve velike serije u poslednjoj deonici i postigao čak sedam golova u odlučujućem periodu.

Izabrane vesti

Popustila je odbrana šabačkog kluba, nije bila na nivou iz prvog dela utakmice, a razlog se, možda, može tražiti i u činjenici da je srpski predstavnik ‘napunjen’ faulovima. Odnos u ličnim greškama bio je nesrazmeran: domaćin osam, gost čak 15. Bezmalo duplo više.

Ali, isto tako, nije bio problem samo u odbrani, nego i u napadu. Šabac je dao tek jedan gol u četvrtoj deonici, postigao ga je Andrija Korać. Bio je to poslednji trzaj ekipe Nemanje Ličanina, ništa više od toga. Batselona je prethodno svezala četiri gola, da bi nakon pogotka crnogorske vaterpoliste još četiri puta u nizu pakovala lopte u mrežu srpskog kluba.

Nije bilo preciznih udaraca Luke Pljevančića, trostrukog strelca, u završnici utakmice u Španiji, zatajio je i najbolji šuter Ognjen Stojanović. Ostao je na dva postignuta gola. Ni ostatak tima nije se istakao u odsudnim trenucima. Sa druge strane, za Barselonu je Havijer Gorija proradio u pravom trenutku. Aktivirao se prilikom zaostatka od dva gola krajem trećeg perioda i meč završio sa četiri gola.


tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVK BarselonaNemanja Ličanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara