Igor Kolaković (© MN Press)
Igor Kolaković (© MN Press)

Drama na premijeri pripala Kolakoviću: "Bankari" jedva sprečili senzaciju

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.10.24. | 15:38

Halkbanka savladala Džizru posle velike borbe - 3:2

Morao je Igor Kolaković da preživi dramu kako bi na trijumfalan način krenuo u odbranu titule u Turskoj. Halkbanka je ponovo pokazala da će u predstojećoj sezoni da bude daleko ranjivija nego prethodne, kada je na klupi sedeo Slobodan Boba Kovač. Džizre je pretila do samog finiša, ali snage za senzaciju nije imala - 2:3 (25:23, 25:22, 22:25, 15:25, 21:23).

Malo je nedostajao da bivši selektor Srbije doživi novi šok. Ako je poraz od Arkasa u finalu Superkupa mogao da se računa kao očekivan, onda bi neuspeh na premijeri u nacionalnom prvenstvu značajno i uticao na atmosferu. Branilac krune zabeležio je pobedu, iako će teško da bude zadovoljan prikazanom igrom.

Izabrane vesti

"Bankari" su katastrofalnim izdanjem potvrdili da su daleko od idealne forme. Potpuni autsajder na ovom meču bio je na pragu iznenađenja. Ne samo da je stekao visoku prednost u setovima (2:0), već je i u trećem imao aktivan rezultat do 21:20. Međutim, završnica je pripala Kolakovićevim pulenima, koji su tek tada shvatili da se nalaze pred totalnim krahom. Kako je delovalo da će smanjenjem prednosti - 25:22, a potom i izjednačenjem - 25:15, polako da preuzmu kontrolu, čak ni 1.1000 gledalaca u dvorani nije bilo spremno za spektakularan taj-brejk. Džizre je u odlučujućem periodu propustila četiri meč lopte, dok je Halkbanka iskoristila petu za veliko slavlje na gostujućem terenu - 23:21.


tagovi

Igor KolakovićHalkbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara