"Dragosavljević"
"Dragosavljević"

Dragosavljević doveslao do zlata, Bogičević i Savić do bronze

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.07.14. | 12:49

Kajakaši Srbije do kraja dana imaju još sedam finala u Nemačkoj

DragosavljevićSrpski reprezentativac u kajaku Marko Dragosavljević osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Nemačkoj u disciplini K1 200. On je posle nešto slabijeg starta u kajaku jednosedu izveslao sjajnu trku i na kraju ubedljivo osvojo prvu mesto.
"Za ovo sam se spremao i ubedio sam sebe da sam najbolji. Sada me deset godina neće skinuti sa postolja", rekao je Dragosavljević posle trke.

Kajakaši Srbije do kraja dana imaju još sedam finala.

Izabrane vesti

Srpski veslački dvojac bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić osvojio je bronzanu medalju na Svetskom kupu Lucernu.

Evropski prvaci iz Beograda su u fantastičnom finalu ove discipline prošli kroz cilj kao treći u vremenu 6:38,45 minuta iza neprikosnovenih Novozelanđana svetskih i olimpijskih prvaka Bonda i Mareja (6:28,70), i Britanaca Foada i Lendgridža (6:37,88).

Bogičević i Savić su sjajno startovali, posle prvih 500 metara bili su prvi, ali su u tom trenutku Bond i Marej u svom prepoznatljivom stilu preuzeli čelnu poziciju. Srpski dvojac je pao na drugo mesto koje je držao sve do ulaska u poslednju četvrtinu trke.

U stopu ga je pratila posada Velike Britanije. Iako je odbio nekoliko napada Foada i Lendgridža, srpski čamac je u samom finišu poklekao u otvorenom duelu za srebro osvojivši na kraju bronzu.
"Ovo je zaista najbolja uvertira za Svetsko prvenstvo u Amesterdamu, od 23. do 31. avgusta", kazao je trener ovog čamca Dejan Guslov.

(FOTO: MN Press)


tagovi

kajakaši srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara