Izabel Hak (©CEV)
Izabel Hak (©CEV)

Dovoljno je reći - Izabel Hak! Šveđanka sa 41 poenom dovela Koneljano blizu titule

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 23:20

Santarelijev tim dobio treći utakmicu u finalnoj seriji protiv Skandićija - 3:1

Kakva partija Izabel Hak u najvažnijem trenutku sezone! Šveđanka je večeras stala tek kada je postigla 41 poen, a to je bilo dovoljno za veliki trijumf protiv Skandićija u trećem meču finalne serije.

Posle dve vrlo uzbudljive utakmice koje su okončane tek u taj-brejku, večerašnji okršaj završio se nešto ranije. Bilo je 3:1 za Santarelijevu četu, po setovima - 30:28, 23:25, 29:27, 25:22).

Izabrane vesti

Iako nije bilo pet setova, može da se kaže da je bilo podjednako dramatično što svedoči rezultat. Ovog puta je iskorišćena prednost domaćeg terena, pa će Koneljano na sledećem duelu u gostima imati priliku da podigne titulu.

Ono što možda da raduje navijače tog kluba jeste fantastična realizacija korektora. Ne samo da je Hak brojala do 41, nego je i imala 65 odsto prolaza. Dobila je 54 lopte, a prošla 35. Dva puta je pogrešila u napadu, a nijednom je nije zaustavio blok.

Ispratila je Ketrin Plamer sa 23 poena (napad 37-21, 57 odsto), Marina Lubijan je stala na 11, Sara Far na deset, a Kelsi Robinson Kuk na sedam. Joana Vološ je upisala tri poena - dva bloka i jedan as.

Još tokom utakmice na društvenim mrežama su se pojavljivali neki vanserijski potezi Maje Ognjenović. Ona je ovog puta završila utakmicu sa četiri poena - dva napada, po jedan blok i as. Ekatarina Antropova je bila najefikasnija u Skandićiju sa 26 (napad 37-19, 51 odsto), Brit Herborts je zabeležila 19 (36-18), a Žu Ting 12 (napad 24-11, 46 odsto).

Sada je 2:1 za Koneljano u finalnoj seriji, a naredni meč igra se u subotu na domaćem terenu Skandićija.

FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE U ITALIJI

Koneljano - Skandići 2:3

Skandići - Koneljano 2:3

Sreda

Koneljano - Skandići 3:1

Subota

Skandići - Koneljano


tagovi

Izabel HakImoko KoneljanoMaja Ognjenovićdanijele santareliŽOK Skandići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara