Džudisti Holandije i Srbije (©Reuters)
Džudisti Holandije i Srbije (©Reuters)

Dobra šansa za medalju: Srbija u četvrtfinalu ekipnog turnira u džudou

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 09:01

Naši borci u miksu savladali Holandiju sa 4:2 i došli do istorijske pobede

Srpski džudisti Strahinja Bunčić i Milica Žabić nisu uspeli da osvoje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu u pojedinačnim kategorijama, ali sada su na dobrom putu da ipak našoj državi donesu odličje u ekipnoj miks konkurenciji. Naša reprezentacija je u osmini finala rezultatom 4:2 savladala Holandiju.

Bila je to prva pobeda u istoriji Srbije na Olimpijskim igrama u ekipnoj konkurenciji. Fenomenalno su se borili naši džudisti i potpuno zasluženo zakazali okršaj sa boljim iz duela Japanaca i Španaca.

Izabrane vesti

A nije dobro počelo… Milica Nikolić je ekspresno iponom izgubila na startu od Julije Burskens i Holandija je povela sa 1:0. Bio je to meč dama do 57 kilograma.

Uzvratio je na isti način Bunčić, u duelu sa Tornikeom Čakadoejom, u kategoriji do 73 kilograma. Dame su ponovo vratile prednost Holandiji, Marica Perišić je izgubila od Joane van Lišaut, opet smo videli ipon, a potom je Nemanja Majdov nadmudrio Noela van T‘Enda. U ovom slučaju prvi put nismo videli obaranje, već je meč rešen zlatnim poenom. Četiri minuta nije bilo pobednika, još tri minuta su se borili u zlatnom poenu, a na kraju je Holanđanin ostao bez snage, postao pasivan i izgubio posle treće opomene.

Stajao je na semaforu rezultat 2:2, Milica Žabić je izašla pred kamere i posle samo dvadesetak sekundi oborila Marit Kamps. Na Holađanki je ispraznila sav onaj bes koji je osećala posle poraza u borbi za bronzu u petak popodne.

Na kraju sve se odlučivalo na duelu Aleksandra Kukolja i Mihaela Korela u kategoriji 90+. Opet kao i meč Majdova otišlao je u zlatan poen, u dva navrata je Srbin izbegao opasne napade Korela i pritom ga izmorio dovoljno da je protivnik postao pasivan i izgubio posle treće opomene.

Srbija je upisala istorijsku pobedu i sada joj još dve nedostaju za neko odličje. Srpski džudo 44 godine čeka na medalju na Olimpijskim igrama.


tagovi

Pariz 2024džudoAleksandar KukoljStrahinja BunčićMilica ŽabićNemanja MajdovMarica PerišićMilica NikolićOlimpijske igreOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara