FOTO: ducaticorse
FOTO: ducaticorse

Dobitnu kombinaciju ne treba menjati: Banjaja još tri godine u Dukatiju!

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 17:02

Dvostruki uzastopni šampion kraljevske klase produžio ugovor neposredo pred početak Moto GP sezone

Na njemu je pokorio svet i zato sa njega ne želi da siđe. Dvostruki uzastopni šampion sveta u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Frančesko Banjaja produžio je ugovor sa Dukatijem četiri dana pre zvaničnog početka nove sezone.

Banjaji je prethodni ugovor isticao na kraju aktuelne godine, pa iako je pre samo nedelju dana menadžer Dukatija Davide Tardoci naglasio kako nisu u žurbi, očigledno su u taboru italijanskog tima ipak želeli da što pre reše jedno od važnijih pitanja.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što ću nastaviti da se trkam za tim svojih snova. To što nosim ove boje je čast za mene, to je fantastično i za mene izvor ponosa. Zajedno sa Dukatijem, mojim timom i svim ljudima u kompaniji postigli smo neverovatne stvari, a u naredne tri godine ćemo nastaviti da dajemo maksimum da bismo postigli još veće uspehe", poručio je Banjaja.

Popularni Peko se pridružio Dukatiju sa Pramak Rejsingom 2019. godine, a pažnju na sebe je skrenuo godinu dana kasnije došavši do svog prvog Moto GP podijuma na domaćem terenu u Misanu, da bi u 2021. bio promovisan u fabrički tim. Iste sezone za malo mu je izmakla titula.

Ipak, godinu dana kasnije Banjaja je okončao deceniju i po dug post italijanskog proizvođača, a prošle sezone potvrdio je dominaciju odbranivši tron od Horhea Martina, te u aktuelnu sezonu ulazi kao favorit.

Produžetkom prethodnog ugovora, Frančesko će dodatno učvrstiti svoje mesto u istoriji Dukatija, budući da će postati drugi vozač koji je osam godina proveo u italijanskom timu. Što se kaže – dobitnu kombinaciju ne treba menjati!




tagovi

Moto gpMoto GPFrančesko BanjajaDukati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara