©Star Sport
©Star Sport

Debakl Srbije u Celju, samo podvig protiv domaćina vodi u drugu fazu

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.11.22. | 22:11

Težak poraz selekcije Uroša Bregara od Danske - 21:34

Posle ubedljivog poraza od Švedske na otvaranju Evropskog prvenstva, usledio je ozbiljan debakl protiv Danske, pa žensku rukometna reprezentacija Srbije samo pravo čudo i pobeda nad Slovenijom u poslednjem kolu vodi u drugu fazu takmičenja - 21:34 (11:18).

Izabranice Uroša Bregara nisu imale snage da izdrže žestok ritam protivnika. Danska je diktirala tempo tokom čitave utakmice, i ne samo da ga je održavala već je konstantno dodavala gas i na kraju stigla do maksimalne prednosti od 13 golova.

Izabrane vesti

Jasper Jensen je takvu mogućnost obezbedio činjenicom da je maksimalno iskoristio sve igračice u rosteru, pa su na rakju one najefikasnije, Katrin Hajndal, Mete Tranberg i Trine Jensen postigle po četiri gola. Kod Srbije je najefikasnija i praktično jedina na nivou protivnika bila Jovana Stoiljković sa šest postignutih golova, dok se Jelena Lavko tri puta upisala u strelce.

Ispostavilo se da je grupa B prava "grupa smrti" za našu rukometnu selekciju. Ipak, tu je još jedna šansa protiv Slovenije, koja je u prvom kolu savladala Dansku (28:26), ali je danas doživela prilično težak poraz od Švedske (22:33). Ipak, za dva dana (18.00) imaće prepunu Zlatorog arenu iza sebe. Srbija nema šta da izgubi, već može samo da dobije, a ohrabruje činjenica da je poslednja dva međusobna okršaja na velikim takmičenjima dobijao upravo naš državni tim.

GRUPA B:

Slovenija - Švedska 22:33 (13:14)

Srbija - Danska 21:34 (11:18)



tagovi

Uroš BregarJovana Stoiljkovićženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara