David Rašić izvršio prozivku (©RK Metaloplastika)
David Rašić izvršio prozivku (©RK Metaloplastika)

David Rašić zasukao rukave, Metaloplastika slabija nego prošle sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 12:35

Šabački rukometaši počeli pripreme. Odlasci ključnih bekova Milana Jovanovića i Vojislava Brajovića, jedini novajlija je zasad Borivoje Đukić. Oslonac na mlade snage, a ostali su iskusni Mateja Dodić, Darko Arsić, Milan Dakić, Domagoj Alilović...

Vojvodina i Partizan su upalili motore još prošle nedelje, a bude se i ostali rukometni klubovi u Srbiji. Sa pripremama je krenuo i vicešampion Metaloplastika. Šapčani nisu mngo menjali tim, osloniće se na stare snage. Tokom leta otišla su dva najbitnije igrača, levi bek, reprezentativac Srbije, Milan Jovanović (Vojvodina) i levoruki bombarder Vojislav Brajović koji je još zimus dogovorio saradnju sa mađarskim Čurgom u kome je i prethodne dve sezone trener dvostrukog šampiona Evrope Vladan Matić.

Dete kluba David Rašić dobilo je šansu da sedne na vruću klupu Metaoloplastike. Ambicije ostaju plasman u Evropu i vrh srpskog rukometa. Jedini novajlija zasad je levi bek Borivoje Đukić koji se vratio u staro jato. Iskusni golman Darko Arsić, levi bek Milan Dakić i pivotmen Kosta Petrović su produžili ugovore sa Šapčaninma, a u novoj sezoni trebalo bi da dođe do eksplozije mladih nada, doskorašnjih juniorskih reprezentativaca Brane Mirkovića, Igora Milovanovića, Aljoše Damjanovića, Milije Papovića i Filipa Milovanovića. U klubu je ostalo jedno od najboljih krila u Srbiji, levoruki Vranjanac Mateja Dodić.

Izabrane vesti

Posle šestonedeljne pauze u ponedeljak je održan prvi trening, a igračima su se obratili direktor kluba Slaviša Stojinović i trener David Rašić, koji su igračima poželeli sve najbolje u novoj sezoni i izneli očekivanja u istoj.

21.00: (2,30) Švedska (8,00) Danska (1,85)

Prvom treningu pred sezonu 2024/2025 prisustvovali su kapiten Darko Arsić, Mateja Dodić, Milan Dakić, Borivoje Đukić, Domagoj Alilović, Kosta Petrović, Miriani Gavašelišvili, Uroš Pavlović, Damjan Marjanović, Brana Mirković, Igor Milovanović, Uroš Simić, Luka Jevtić kao i igrači na koje se tek računa u budućnosti, a koji su trenutno priključeni drugom timu.

Početku priprema nisu prisustvovali juniorski reprezentativci Milija Papović, Aljoša Damjanović i Filip Milovanović koji su sa juniorskom reprezentacijom Srbije bili na Evropskom prvenstvu koje se od 10. do 21. jula održavalo u Sloveniji. Dobili su nekoliko dana odmora i uskoro bi i oni trebalo da se priključe ekipi.

Metaloplastika će i ove sezone da predstavlja Srbiju u EHF kupu, a rival u drugom kolu biće slovenačka Krka koju vodi srpski strateg Mirko Skoko, pomoćnik Borisa Rojevića u reprezentaciji Srbije.


tagovi

David RašićMetaloplastikaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara