Rasmus Lauge i Mikel Hansen (©Reuters)
Rasmus Lauge i Mikel Hansen (©Reuters)

Danski Drim tim, nema mesta za sve: Otpali legendarno desno krilo i jedan od najboljih bekova Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 12:46

Hans Lindberg nije među 14, kao i levi bek Fikse Berlina Lase Anderson. U odnosu na EP u Nemačkoj nema ni beka Flensburga Mensa Larsena

Selektor trostrukog svetskog šampiona Danske Nikolaj Jakobsen je na slatkim mukama pred Olimpijske igre krajem meseca. Naime, u Pariz mogu da igraju samo 14, a ne kao na EP i SP gde se skidaju 16 rukometaša. Trojica su u rezervi, ali mogu da budu zamenjeni samo u slučaju povreda.

Vođa selekcije je Mikel Hansen kome će ovo da bude poslednje takmičenje u karijere pre kačenja patika o klin. Oprostio se prošlog meseca od klupskog rukometa i od dresa Olborga posle poraza od Barselone u finalu Lige šampiona u Kelnu.

Izabrane vesti

Među putnicima nije bilo mesta za legendarno desno krilo Hansa Lindberga, kao i na jednog od najboljih levih bekova u Bundesligi, igrača Fikse Berlina Lasea Andersona. U odnosu na EP u Nemačkoj mesto među 14 dobili su igrači Olborga Tomas Arnoldsen i Mads Hokser.

Zanimnljivo, na desnom krilu biće samo Niklas Kirkeleke, mada on u prethodnom klubu, Rajn Nekar Levenu (od naredne sezone igaće u Flensburgu), igra desnog beka. Tri rezerve su golman Pari Sen Žermena Kevin Meler, kao i Lukas Jorgensen iz Flensburga i Lase Anderson iz Fikse Berlina.

Na spisku Danaca su:

GOLMANI: Niklas Landin Jakobsen (Olborg), Emil Nilsen (Barselona)

DESNO KRILO: Niklas Kirkeleke (Flensburg)

LEVA KRILA: Magnus Landin Jakobsen (Kil), Emil Jakobsen (Flensburg)

LEVI BEKOVI: Simon Pitlik (Flensburg), Tomas Arnoldsen (Olborg)

SREDNJI BEKOVI: Mikel Hansen (Olborg), Rasmus Lauge (Silkeborg)

DESNI BEKOVI: Matijas Gidsel (Fikse Berlin), Mads Hokser (Olborg)

PIVOTMENI: Magnus Saugstrup (Magdeburg), Simon Hald (Olborg)

DEFANZIVNI SPECIJALISTA: Henrik Melgard (Olborg)

Podsetimo, zlato na Olimpijskim igrama u Parizu brane Francuzi, dok su Danci bili najbolji osam godine ranije u Riju. Poslednje dva olimpijska prvaka su najveći favoriti, dok iz drugog plana prete Švedska i Hrvatska.


tagovi

Mikel HansenRukometna reprezentacija DanskeOlimpijske igre 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara