Marko Podraščanin (© CEV)
Marko Podraščanin (© CEV)

Da li je vreme za povratak na mesto uspeha: Lube se baš "zagrejao" za Marka Podraščanina

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 20:42

Srpski as je već osam godina proveo u redovima italijanskog giganta

Završio je Marko Podraščanin reprezentativnu sezonu, ali i karijeru, na Olimpijskim igrama u Parizu. Poznato je bilo i tada da će uoči novih klupskih izazova napustiti Trentino. Kako se približava početak takmičarske 2024/2025. na Apeninima, pojavila se i informacija da će popularni Potke ponovo pojačati Lube.

Vest je potekla od italijanskih medija. Prema njihovim saznanjima, potvrda da će transfer biti ozvaničen dovodi se u vezi sa porodičnom odlukom trofejnog sportiste. Naime, Podraščanin je svoje naslednike, ćerku Milu i sina Matiju, navodno upisao u školu u Čivitanovi. A istoimeno naselje u okviru pokrajine Marke je i prva asocijacija na čuveni odbojkaški kolektiv.

Izabrane vesti

Iako Lube duže vremenski period ima ideju da registruje čuvenog reprezentativca kao domaćeg igrača, posao se odužio iz administrativnih razloga. Podsećanja radi, Marko već dve godine u posedu ima i italijanski pasoš. Pretpostavka je da je dvojno državljanstvo upravo i ključan detalj u dogovoru potencijalnog angažmana. Iskusni srednji bloker je ušao u čitav proces promene, pa se očekuje da je samo pitanje trenutka kada će prestati da se vodi kao stranac. Postojala je mogućnost da procedura bude završena i ranije. Međutim, obaveze sa nacionalnim timom Srbije, uz overenu olimpijsku vizu za prestonicu Francuske, uticali su da još uvek ne bude obnarodovan povratak na mesto uspeha.

"Osećam se kao domaći igrač. Rođen sam u Novom Sadu. Prošao sam sve selekcije Vojvodine, bio i član seniorskog tima. Otišao sam potom u Italiju i mogu da kažem da je ovo moja druga kuća", istakao je Marko u intervjuu za Mozzart Sport neposredno pre dobijanja italijanskog pasoša u februaru 2022.

Koliko je Podraščanin cenjen, pokazatelj je i da je krajem avgusta napunio 37 leta. Ne osećaju se zrele igračke godine u partijama Novosađanina. Ukoliko uskoro i stavi paraf na ugovor, praktično će započeti drugi mandat u Lubeu. Prethodno je bio član giganta od 2008. do 2016. Tokom tog perioda, između ostalog, osvajao je pehare u prvenstvu, Superkupu i Kupu. Njegova era u Italiji počela je 2007. kada se iz Vojvodine preselio u Koriljano. U međuvremenu je branio i boje Peruđe i Trentina...


tagovi

Marko PodraščaninTrentinoOK Lube ĆivitanovaMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara