Kuper Kap (©AFP)
Kuper Kap (©AFP)

Čudesni Kuper Kap odveo Remse u Superboul, Džimi Dži opet katastrofalan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.01.22. | 03:43

NFL, plej-of: Tim iz Los Anđelesa nadoknadio protiv San Franciska – 10 (7:17) u poslednjoj četvrtini i slavio sa 20:17. Za dve nedelje na Sofaj stadionu, izabranici trenera Šona Mekveja igraće protiv Sinsinati Bengalsa za trofej Vinsa Lombardija

Dramatična finala konferencija odlučena su na jednu loptu, kao i sva četiri duela prošle nedelje. U Superboulu na Sofaj stadionu 13. feburara igraće Los Anđeles Remsi i Sinsinati Bengalsi. Tim iz Ohaja je šokirao Kanzasa na Erouhedu, slavio posle produžetka sa 27:24, dok je četa trenera Šona Mekveja posle trilera dobila divizijskog rivala San Francisko sa 20:17.

Remsi su imali šest vezanih poraza protiv komšija iz Kalifornije, ali kada je bilo najvažnije stigli su do trijumfa zahvaljući fantastičnoj igri u poslednjih 15 minuta. Remsi su uspeli da nadokande -10 (7:17) u poslednjoj deonici meča. Junak pobede bio je Kuper Kap, najbolji riisver u ligi ove sezone. On je postigao oba tačdana za domaćina, a tragičar je bio kvoterbek gostiju Džimi Garopolo koji je izgubio loptu na minut do kraja na trećem daunu pokopao svoj tim i verovatno završio misiju u Fortinajnersima.

Izabrane vesti

Tampa Bej Bakanirsi su bili prošle godine prvi tim koji je igrao Superboul na svom terenu, a tu prednost imaće i Remsi u borbi za najvažnije trofej u SAD-u, pehar Vinsa Lombardija za dve nedelje.

Pre tri godine, Remsi su poraženi od Nju Inglanda u borbi za pehar, a Eron Donald i kompanija imaće drugu šansu za pehar. Biće favoriti proitv senzacionalnog Sinsintija, hita ovogodišnjeg NFL šampionata.

Kada je Džordž Kitl uhvatio pas Džimija Garopola u end zoni rivala, krajem treće četvrtine, na semaforu je pisalo 7:17. Sve je bilo na strani gostiju, ali veliki proekret Remsa. Metju Staford je krenuo na sve ili ništa. Imao je dvojicu elitnih risivera, Kupera Kapa i Odela Bekama. Kap je smanjio prednost na 17:14 početkom poslednje četvrtine. Fortinajnersi ništa nisu mogli da urade u napadu, bili su jalovi. I najbolji defanzivac lige Eron Donald održao je motivacioni govor posle velikog minusa i pokrenuo svoj tim koji, iako je igrao na svom stadionu, imao je manje navijača. Fortinajnersi su, ipak, najpopularnija franšiza u Kaliforniji.

Staford je mogao da ima presečenu loptu, ali je sejfti gostiju Torp ispustio je viđeni „intersepšn“. Greškama su fudbaleri San Franciska pogurali rivala, koji je sa dva fild gola kikera Geja uspeo da preokrene rezultat – 20:17.

Ostalo je minut i 42 sekunde za goste da pobede ili makar dođu do produžetka, ali smušena dva pokušaja je prokockao kvoterbek San Franciska Garopolo, a na trećem daunu za 15 jardi, u pokušaju da izbegne "sek“ je bacio loptu defanzivcima Remsa i tu je bio kraj. Metju Staford je "nil daun“ akcijama rešio pitanje pobednika.

Staford je ove sezone stigao iz Detroita gde za 13 godina nije imao nijednu plej-ofu pobedu. Sada ih je sakupio već tri u novoj franšizi i imaće šansu da u premijernom Superboulu stigne do trofeja.

Kvoterbek Remsa je imao 337 jardi, dva tačdauna i jednu presečenu loptu u prvom poluvremenu. Imao je 31 kompletiranih pasova iz 45 pokušaja. Kuper Kap je dva puta poentirao u end zoni rivala. Sakupio je čak 142 jarda iz 11 pokušaja. Meč karijere u dresu tima iz Los Anđelesa imao je Odel Bekam. Uhvatio je devet lopti za 113 jardi.

Kod gostiju, Garopolo je bacio dva tačdaun pasa, imao kobnu izgubljenu loptu u finišu. Sakupio je 232 jarda, a kompletirao je samo 16 dodavanja iz 30 pokušaja. Dibo Samjuel je imao 72 jarda hvatanjem i 26 trčanjem. Odličan je bio i Brendon Ajuk sa 69 jardi, ali premalo da se slome Remsi.

Iznenadili su Fortinajnerse u doigravanju favorizovane Dalas Kaubojse i Grin Bej Pekerse, ali sada su u novoj neizvesnoj završnici poklekli. Remsi dobijaju i drugi triler posle onog prošle nedelje u Tampi, kada su srušili Bakanirse i poslali verovatno Toma Brejdija u penziju.

NFL, PLEJ-OF – FINALA KONFERENCIJA

AFC

Nedelja

Kanzas Siti Čifs - Sinsinati Bengals 24:24 - 24:27 p. p. (7:3, 14:7, 0:11, 3:3, 0:3)

NFC

Ponedeljak

Los Anđeles Rems - San Francisko Fortinajners 20:17 (0:0, 7:10, 0:7, 13:0)


tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaLos Anđeles RemsSan Francisko FortinajnersMetju Staford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara