Patrik Mahoms slavi sa navijačima Čifsa (©AFP)
Patrik Mahoms slavi sa navijačima Čifsa (©AFP)

Čudesni Čifsi, čudesni Mahoms, Hil i Kelsi, Bilsi u suzama, 13 sekundi ih delilo do finala AFC-a (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.01.22. | 04:22

NFL, plej-of: Kanzas posle produžetka pobedio Bafalo sa 42:36 u najboljoj utakmici sezone

Ljubitelji američkog fudbala imali su čarobnu noć, bili smo svedoci najboljih mečeva polufinala konferencija u ovom milenijumu. Samo što su se strasti smirile posle trilera u Tampi i pobede Remsa protiiv prošlogodišnjih šampiona Bakanirsa sa 30:27, gledali smo novu hičkokovsku završnicu. Na kraju, sreća je bila saveznik Kanzas Sitija koji je pobedio posle produžetka Bafalo Bilse sa 42:36. Posle 60 minuta je bilo 36:36.

Naredne nedelje na Erouhedu, Kanzas će za treći uzastopni Superboul igrati sa Sinsinatijem, najprijatnijem iznenađenjem NFL šampionata. Trinaest sekundi je delilo goste iz države Njujork do trijumfa nad ljutim rivalom.

Izabrane vesti

Posle četvrtog tačdauna na meču Gabrijela Dejvisa i sjajnog pasa Džoša Alena, Bafalo je poveo sa 36:33. Malobrojni navijači Bilsa su počeli da slave, ali je Patrik Mahoms rekao – nije gotovo. Dva dodavanja ka Tajriku Hilu i Trevisu Kelsiju bili su dovoljni da, do tada očajni kiker Harison Batker (promašio fild gol i ekstra poen) pogodi sa 49 jardi za izjednačenje – 36:36. Ušlo se u produžetak, a sreća je bila saveznik domaćina. Novčić je rekao da loptu prvi imaju Čifsi i šansu da odmah završe meč, da je ne predaju u ruke fantastičnom kvoterbeku Bilsa Džošu Alenu.

Loptu je dobio Mahoms i poveo svoj tim do tačdauna. Nešto više od četiri minuta bilo je potrebno čudesnom kvoterbeku Čifsa za slavlje na uvek bučnom Erouhedu. Tačdaun pas uhvatio je najbolji tajt end lige Trevis Kelsi.

Sportska nepravda je što je jedan tim morao da napusti Erouhed u suzama, ovo je bilo finale pre finale, a pobednik Kanzas sada postaje prvi favoriti za trofej Vinsa Lombardija.

Neverovatna poslednja dva minuta meča. Pred tehnički tajm-aut, Kanzas je vodio sa 26:21. Imali su Čifsi i devet poena prednosti (23:14) krajem trećeg perioda igre, ali je Alen imao svoj dan. Iz jednog dodavanja dugog 75 jardi je smanjio prednost posle tačdauna Dejvisa. Bacio je kvoterbek Bilsa na četvrtom daunu za 13 pas u end zonu ka Dejvisu za preokret – 27:26. Stefon Digs je pretvorio za dva poena. Međutim, Mahomosu je trebalo samo 52 sekundi da odgovori, da dođe do novog preokreta, a egzekutor je bio brzonogi Tajrik Hil za vođstvo 33:29.

I to se ispotavilo kao greška, prerano su domaćini postigli tačdaun, ostavili su 62 sekunde Alenu, koji je opet lako našao svoju omiljenu metu Dejvisa, koji je odigrao utakmicu života. Činilo se tada da četa Endija Rida nema šta da traži. Muk je tada bio na Erouhedu, ali je Mahoms iz dva dodavanja uspeo Batkeru kao na tacni da servira izjednačenje – 36:36 i produžetak.

Odbrana su u finišu bile šuplje kao švajcarski sir. Znalo se da ko pogodi na koju stranu će da padne novčić da ima veliku šansu da pobedi. Sreća je bila uz Čifse.

Kanzas ima šansu za treći vezani Superboul jer će naredne nedelje biti veliki favorit protiv Sinsinati Bengalsa. U finalu NFC-a igraće divizijski rivali sa Zapada NFC-a, Los Anđeles Remsi i San Francisko Fortinajnersi na velelepnom Sofaj stadionu, mestu odigravanja i Superboula sredinom narednog meseca.

Tri gostujuće ekipe su slavile u ovoj rundi plej-ofa, a jedino je Kanzas spasao čast domaćina. Sva četiri meča su bila neizvesna, odlučena u poslednjim sekundama. Davno ovako četiri uzbudljive utakmice za dva dana nisu viđene na terenima u SAD-u u omiljenom sportu Amera.

Patrik Mahoms je bacio tri tačdaun pasa, jedan je istrčao na početku meča, a kompletirao je 33 dodavanja iz 44 pokušaja za 378 jardi. Tajrik Hil je imao 11 hvatanja za 150 jardi, uz tačdaun u finišu četvrte četvrtine, dok je Trevis Kelsi imao osam hvatanja za 96 jardi i poentiranje od šest poena koj je odlučilo pobednika u produžetku.

Fantastičan je bio i kvoterbek Bilsa Džoš Alen. I on nije izgubio nijednu loptu. Bacio je 37 puta, a uspešan je bio 27 puta za 329 jardi. Imao je četiri tačdaun pasa, sva četiri za Gabrijela Dejvisa. On je od osam hvatanja čak polovinu to uradio u end zoni Čifsa. Sakupio je 201 jard i bio veliko iznenađenje gostiju. Dobro su čuvani iskusni Stefon Digs i Emanuel Sanders.

Odbrana domaćina je bila oslabljena jer je vođa sekenderija, sejfti Tajron Metju, morao da napusti teren u uvodnim minutima meča zbog potresa mozga.

----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

NFL - PAROVI FINALA KONFERENECIJA

AFC

Nedelja

21.00: Kanzas Siti Čifs - Sinsinati Bengals

NFC

Ponedeljak

00.30: Los Anđeles Rems - San Francisko Fortinajners

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

AFC

Subota

Tenesi Tajtens - Sinsinati Bengals 16:19 (0:6, 6:3, 10:7, 0:3)

Ponedeljak

Kanzas Siti Čifs - Bafalo Bils 36:36 - 42:36 p.p. (7:7, 7:7, 9:7, 13:15, 6:0)

NFC

Nedelja

Grin Bej Pekers - San Francisko Fortinajners 10:13 (7:0, 0:0, 0:3, 3:10)

Tampa Bej Bakanirs - Los Anđeles Rems 27:30 (3:10, 0:10, 10:7, 14:3)


tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalKanzas Siti ČifsBafalo BilsPatrik MahomsDžoš Alen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara