Čudesan slučaj Srećka Lisinca: Nije odigrao ni sekund, a osvojio trofej

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 23:56

Projket iz Varšave osvojio Čelendž kup

Prošlog leta napokon titula u Italiji, a ove sezone međunarodni pehar po povratku u Poljsku. Ruku na srce, Srećka Lisinca nije bilo u timu, ali će u istorijskim knjigama ime srpskog reprezentativca biti zavedeno među osvajačima Čelendž kupa.

Njegov Projekt iz Varšave je i u drugoj utakmici finala savladao Mint Vero Volej iz Monce (3:1) i tako prvi put u istoriji priglirio trofej. Bilo koji. Ni na domaćoj, ni na međunarodnoj sceni, klub osnovan 1954, a koji je pre dve decenije debitovao u tamošnoj eliti, nije bio uspešan. Sad jeste, jer je minule srede, takođe, dobio 3:1 prvi finalni susret na svom terenu i stekao lepu zalihu pred revanš. Već posle dva osvojena seta bilo je jasno da je pobednik takmičenja – 27:25, 25:16, 17:25 i 25:22.

Izabrane vesti

Zanimljivo da su gosti u Monci bili ubedljivi na mreži, osvojili su čak 14 poena na taj način, za razliku od samo pet protivnika. Sve to bez i dalje rovitog srednjeg blokera Lisinca, koji otkako je zadužio opremu novog kluba nije proveo na terenu ni sekund, jer se od prošlog leta oporavlja od povrede kičme, zbog koje je propustio i Prvenstvo Evrope sa reprezentacijom Srbije.

Poslednje prognoze su nagoveštavale da bi Srećko mogao da se oporavi do kraja sezone, da pomogne ekipi u prvenstvu Poljske, gde se Projekt trenutno nalazi na trećem mestu tabele.

Projekt je tek drugi tim iz države koji je trijumfovao u Čelendž kupu, pošto je 2012. to učinio Titan Čestočova.


Podsetimo da je Zaksa aktuelni osvajač Lige šampiona, a Plomien Milovice bio prvak Evrope 1978.


Srećku Lisncu je ovo deseti trofej u klupskoj karijeri.


tagovi

Čelendž kupSrećko LisinacOK Projekt Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara