(© CEV)
(© CEV)

Crveno-beli "preživeli" jug Srbije: Zvezda jedva odbila nalete silno pojačanih Nišlija

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 22:09

Šampion teškom mukom nadigrao izabranike Dragana Svetozarevića - 3:1

Pre početka elitnog ranga razlika u kvalitetu sastava Niša i Crvene zvezde bila je i više nego očigledna. Pauza između prvog i drugog kola donela je i silna pojačanja na jugu Srbije. Apsolutni autsajder je tako "preko noći" postao dovoljno konkurentan da se suprostavi šampionu države, iako je na kraju poražen - 1:3 (18:25, 26:24, 14:25, 28:30).

Verovatno ni sam Dragan Svetozarević nekoliko nedelja uoči premijere u Superligi nije verovao da će ozbiljno namučiti beogradskog večitog rivala. Kako je značajno i osvežio roster pred dolazak crveno-belih, postalo je jasno da će moći i da "zapreti". Ništa neuobičajeno… Opremu su zadužili bloker Nemanja Mašulović i provereni tehničar Andrija Vilimanović, nešto ranije i Boris Buša.

Izabrane vesti

Pitanje je kakav bi epilog bio da su Nišlije iskoristile ukazane šanse. Dugo će žaliti Paskval Ozokoje zbog načina na koji je propustio čistu situaciju na mreži da donese izjednačenje - 24:23. Ruski internacionalac Ivan Lukjanenko izrastao je u heroja, pošto je zaustavio srednjaka. Domaći su u daljem toku drame spasili četiri meč lopte, ne i petu, kada je Dušanu Đokiću popustila koncentracija. Ispucao je loptu daleko u aut, ujedno označivši početak velikog slavlja klubu sa Marakane - 30:28.

Prethodno je Zvezda dva puta stizala do vođstva, dok je Niš, bez obzira na novog ruho, oscilirao. Imao je uspona i padova, što i nije iznenađujuće zbog silnih promena i (ne)uigranosti. Malo je nedostajalo i da dobije priliku da u taj-brejku sruši prvaka. Ipak, kao presudan detalj pokazao se žestok pritisak crveno-belih u finišu.

Pulene Ivice Jevtića predvodili su Ahmed Omar sa 19, kapiten Aleksandar Gmitrović sa 18 i povratnik Nikola Žugić sa 15 poena. Standarno dobar učinak u Svetozarevićoj četi imali su Buša (20), Marko Radosavljević (12) i pomenuti Mašulović (12).

Superliga Srbije za odbojkaše - 2. kolo

Petak

Karađorđe - Ribnica 3:0

Subota

Radnički (Kragujevac) - Leskovac 3:0

Takovo - Spartak (Subotica) 3:2

Mladi radnik - Vojvodina 0:3

Jedinstvo (Stara Pazova) - Partizan 0:3

Niš - Crvena zvezda 1:3



tagovi

OK Crvena ZvezdaSuper liga Srbije za odbojkašeOK Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara