Stevan Simić (© MN Press)
Stevan Simić (© MN Press)

Crveno-bela superiornost na Banjici: Voždovi upoznali moćnu Zvezdu

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.10.24. | 21:53

Karađorđe pao posle samo tri seta

Poslednja utakmica premijerne runde trebalo je da predstavlja i derbi u Superligi Srbije za odbojkaše. Papir je najavljivao veliku borbu, dok je na terenu viđena superiornost Crvene zvezde nad Karađorđem - 3:0 (25;18, 25:21, 25:19).

Topolčani su tokom pripremnog perioda uspeli da osvoje Memorijalni turnir "Miodrag Mija Todorović". Ambiciozni klub je tada takmičenje završio ispred beogradskih večitih rivala, iako nije odmerio snage sa njima. Zvaničan meč u nacionalnom prvenstvu, doneo je i drugačiji epilog.

Izabrane vesti

Crveno-beli su najviše problema protiv Voždova imali u drugom setu. Možda su mogli i ranije da slome otpor, ali su dozvolili Karađorđu da stekne minimalnu prednost - 18:17. Kada su shvatili da je vreme da odbiju napad izabranika Nevena Majstorovića, probudili su se u bloku Ahmed Dejo i Aleksandar Stefanović - 25:21 i utabali stazu ka trijumfu.

U prvom i trećem delu praktično nije bilo nedoumice. Najefikasniji u četi iz Ljutice Bogdana bili su Aleksandar Gmitrović sa 14, odnosno Danilo Ilić i Ahmed Dejo, koji su uknjižili po 12 poena.

Prethodno je pobedu zabeležila i Vojvodina Mozzart. Prema i svim ranijim predviđanjima, Novosađani su ubedljivo nadigrali Takovo - 3:0 (25:19, 25:20, 25:17), uz odlične role Luke Stankovića (16 poena) i Žarka Ubiparipa (10).

Superliga Srbije (odbojkaši) – 1. kolo

Petak

Spartak (Subotica) - Radnički (Kragujevac) 3:0

Ribnica - Partizan 2:3

Subota

Mladi radnik - Jedinstvo (Stara Pazova) 2:3

Dubočica - Niš 1:3

Nedelja

Vojvodina Mozzart – Takovo 3:0

Crvena zvezda – Karađorđe 3:0


tagovi

OK Crvena ZvezdaOK KarađorđeSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara